za 24 september 2016 18:30
Eredivisie
0
0
1
Van Ooijen voor Duarte
26
Bruns
29
Tom Hiariej
59
Alexander voor Danny Hoesen
67
Albert Rusnak voor Mimoun Mahi
74
Darri voor Navratil
79
Simon Tibbling voor Oussama Idrissi
86
Agbaljan voor Bruns
0
45
90

FC Groningen - Heracles Almelo

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
23 september 2016

Trainer Ernest Faber van FC Groningen heeft aan de vooravond van het thuisduel met Heracles Almelo de smaak te pakken met zijn ploeg. Na de eerste competitiezege in Utrecht volgde de bekerzege van afgelopen dinsdag in Capelle aan den IJssel en redelijk ongemerkt is de Trots van het Noorden hierdoor alweer vier wedstrijden op rij ongeslagen. “We hebben de laatste tijd wat zelfvertrouwen getankt,” constateert de oefenmeester.

De puzzelstukjes vielen vorige week vrijdag in Utrecht allemaal op hun plaats en aan de uitzege in de Galgenwaard gaf Groningen dinsdag bij VV Capelle een passend vervolg. “Het enige dat op die wedstrijd aan te merken was”, vertelt Faber, “is dat we het eerder hadden moeten beslissen. Als je binnen een kwartier met 2-0 voor staat, kun je het beter meteen afmaken. Dat gebeurde nu pas in de loop van de tweede helft.”

Ambitie

Over het vervolg van het traject van het bekertoernooi was Faber minder te spreken. De loting koppelde de twee FC’s – net als vorig seizoen – wederom aan elkaar. “We hadden liever een extra thuiswedstrijd gespeeld in oktober,” aldus Faber. “De tegenstander had me dan niet zoveel uitgemaakt. Utrecht is één van de moeilijkste tegenstanders die we konden treffer, maar des te groter is ook de uitdaging. Ze hebben een mooi stadion, een goed veld en we kunnen daar weer laten zien wat onze ambitie is in het bekertoernooi.”

Voordat het zover is, wachten eerst nog de wedstrijden in de Eredivisie. Te beginnen morgenavond (zaterdag – red.) tegen Heracles Almelo. Dat zal waarschijnlijk een heel andere wedstrijd worden, dan vorige week in Utrecht. Het maakt Faber niet uit. “Wij zijn ook prima in staat het spel te maken. En zullen dat vanuit de beweging moeten doen. Binnen het systeem moeten we de kansen vinden. Dat betekent geduld bewaren en een snelle balcirculatie, zodat we de zijkanten kunnen benutten. En als we de bal verliezen, dan moeten we ook scherp zijn in de omschakeling.”

Patronen

De bekerwedstrijd van dinsdag was een duel waarin de vaste patronen verder ingeslepen konden worden. Behalve Jesper Drost (enkel) en Desevio Payne (hak) is iedereen ‘aan boord’ voor de competitiewedstrijd tegen Heracles. “Elke speler weet wat er op een specifieke positie van hem gevraagd en geëist wordt. Zo spelen we, trainen we en pakken we de laatste tijd de resultaten. De randvoorwaarden zijn aanwezig om morgen (zaterdag – red.) in eigen stadion de eerste overwinning te pakken. Maar we zullen weer bij de les moeten zijn.”

24 september 2016

Zaterdagavond heeft FC Groningen met 0-0 gelijkgespeeld tegen Heracles Almelo. FC Groningen is nu vijf wedstrijden op rij ongeslagen en heeft 7 punten uit zes wedstrijden. Heracles blijft één plek boven Groningen staan op de ranglijst van de Eredivisie. Komende zaterdag speelt FC Groningen uit tegen Vitesse.

In het Noordlease Stadion stond dezelfde basisformatie aan de aftrap als acht dagen eerder in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Dat betekende dat Samir Memisevic, Jason Davidson en Bryan Linssen terugkeerden in het elftal in vergelijking met de bekerwedstrijd tegen VV Capelle. Bij Heracles Almelo bleek Thomas Bruns fit genoeg om zijn rentree te maken en stond Lerin Duarte verrassend genoeg in de basis.

In de eerste helft was het van beide ploegen een lange periode aftasten. Tot grote kansen kwam het voor de pauze niet. Enige opwinding was er over de beide gele kaarten. Thomas Bruns kreeg een donkergele kaart na een forse overtreding op Oussama Idrissi. Toen Tom Hiariej ogenschijnlijk met een correcte schouderduw wraak nam, was het toen ieders verbazing opnieuw geel.

Na de pauze kwam de wedstrijd was meer los. FC Groningen voerde de druk op, maar wist lange tijd nog niet door het taaie Heracles heen te prikken. Diverse voorzetten van met name de linkerkant werden steeds dreigender. Bryan Linssen was halverwege de tweede helft het dichtst bij de treffer, maar mikte op aangeven van Hans Hateboer naast. Even later pareerde doelman Bram Castro een vlammend schot van Idrissi.

Aan de overkant kreeg Heracles vervolgens een aardige kans, maar stond Sergio Padt zijn mannetje op een inzet van Peter van Ooijen. Ook met de extra en frisse aanvallende impulsen van achtereenvolgens Alexander Sørloth, Albert Rusnak en Simon Tibbling wilde het niet lukken. En zo stond om twintig over acht nog altijd de 0-0 op de scoreborden. Het zesde punt in zeven wedstrijden voor beide teams. Heracles’ doelsaldo is nog altijd één treffer minder slecht.

Gerelateerd nieuws