Veelgestelde vragen tegemoetkoming 2020/2021

Hieronder hebben wij zoveel mogelijk vragen die je zou kunnen hebben al geprobeerd te beantwoorden. Staat jouw vraag hier niet tussen of kun je meer hulp gebruiken, aarzel niet om te bellen of te mailen naar onze supportersbalie (via 050-587 8787 of ).

De keuze voor tegemoetkoming kan worden doorgegeven (uiterlijk 31 mei 2021) via de mail die seizoen- en vijfjaarkaarthouders hebben ontvangen of via: 

Tegemoetkoming doorgeven seizoenkaarthouders
Tegemoetkoming doorgeven vijfjaarkaarthouders
Vragen:
 
Waarom wordt er een tegemoetkoming aangeboden? 
Vanwege COVID-19 hebben we tot op heden geen publiek toe kunnen laten tijdens de Eredivisiewedstrijden. Hierdoor is er maar één wedstrijd met beperkt publiek gespeeld. Omdat seizoenkaarthouders wel seizoenkaarten hebben gekocht voor deze zonder publiek gespeelde wedstrijden komt FC Groningen supporters tegemoet met een aantal opties. 
 
Uit welke opties voor tegemoetkoming kan ik kiezen? 
Optie A: Ik steun de club en zie af van een tegemoetkoming en ik doe een extra bijdrage voor de Stichting ‘Laat ons weer eens samen juichen’. 
Optie B: Ik steun de club en zie volledig af van een tegemoetkoming. 
Optie C: Ik wil een tegemoetkoming. Hierna kun je kiezen uit een tegemoetkoming in de vorm van geld of in de vorm van korting op je seizoenkaart 2021/2022.  
 
Waarom zou ik voor optie A of B kiezen en afzien van tegemoetkoming? 
Inkomsten uit de verkoop van seizoenkaarten zijn voor FC Groningen van groot financieel belang. Door geen beroep te doen op de tegemoetkoming blijft de financiële schade voor FC Groningen enigszins beperkt.  

Ik ben geen seizoenkaarthouder, maar wil graag een donatie doen. Kan dit? 
Dit kan! Dit is mogelijk via: http://bit.ly/bijdrageFCG. Ontzettend bedankt!
 
Ik heb gekozen voor een tegemoetkoming in de vorm van geld. Wanneer en hoe kan ik mijn geld terug verwachten? 
Het bedrag van de tegemoetkoming zullen wij uiterlijk 30 juni 2021 naar je overmaken. Wij weten pas na de laatste thuiswedstrijd hoeveel wedstrijden jij daadwerkelijk gemist hebt door COVID-19 in het seizoen 2020/2021. Op basis van het aantal gemiste wedstrijden en jouw ingevulde percentage ontvang jij het geld waar je recht op hebt.  
 
Hierbij dien je in het keuzeformulier het rekeningnummer door te geven waarop je je tegemoetkoming wilt ontvangen. Het is belangrijk dat dit rekeningnummer nog kloppend is tot uiterlijk 30 juni 2021, wanneer we het geld daadwerkelijk gaan overmaken. Indien jouw rekeningnummer in de tussentijd wijzigt, kun je dit doorgeven via info@fcgroningen.nl. 
 
Ik heb gekozen voor een tegemoetkoming in de vorm van korting op mijn seizoenkaart voor 2021/2022. Wanneer en hoe kan ik deze korting inzetten? 
In de periode na de laatste thuiswedstrijd (2 mei 2021) ontvang je per e-mail een kortingscode ter waarde van het door jou aangegeven percentage. Deze code kan je bij het verlengen van jouw seizoenkaart(en) invoeren. Wij weten pas na de laatste thuiswedstrijd hoeveel wedstrijden jij daadwerkelijk gemist hebt door COVID-19 in het seizoen 2020/2021. Op basis van het aantal gemiste wedstrijden en jouw ingevulde percentage ontvang jij een kortingscode die je kan inzetten bij het verlengen van je seizoenkaart(en). 
 
Welke algemene voorwaarden zijn op de tegemoetkoming van toepassing?  
Voor de algemene voorwaarden, klik hier

Via de link van de Supportersvereniging heb ik al afgezien van tegemoetkoming. Moet ik dit nog een keer invullen?
Wanneer je destijds hebt afgezien van tegemoetkoming hoef je niet nogmaals een formulier in te vullen. Dit formulier was bedoelt voor supporters die vroegtijdig hebben willen afzien van een tegemoetkoming. Indien je destijds hebt aangegeven dat je graag een tegemoetkoming ontvangt, vragen wij je het formulier in de volgende link in te vullen: www.fcgroningen.nl/tegemoetkoming-scc

Waarom hebben de voetbalclubs het zo lastig nu er geen publiek mag komen? 
Doordat er geen publiek welkom is bij de wedstrijden missen clubs veel inkomsten, waaronder bijvoorbeeld inkomsten uit kaartverkoop. De clubs moeten tegelijkertijd gewoon aan hun verplichtingen blijven voldoen. Deze zijn gebaseerd op verwachte inkomsten zonder tussenkomst van alle noodzakelijke maatregelen vanwege het Coronavirus. 
 
Tot wanneer heb ik de tijd om het tegemoetkomingsformulier in te vullen? 
We vragen je jouw reactie door te geven vóór 31 mei 2021. Echter, hoe eerder je je keuze doorgeeft, hoe eerder wij betere inzichten kunnen maken in waar we aan toe zijn om de juiste keuzes te kunnen maken om onze ambities waar te kunnen maken. 
 
Geldt de tegemoetkoming voor alle seizoenkaarten die op mijn relatienummer staan? 
Ja, jouw keuze is van toepassing op al je seizoenkaarten die op je naam en relatienummer geregistreerd staan. 
 
Ik heb meerdere seizoenkaarten op mijn relatienummer staan, maar wil niet voor allemaal een tegemoetkoming hiervan. Kan dit? 
Dit kan! Mail hiervoor naar info@fcgroningen.nl en geef hierin het volgende aan: 
Naam en achternaam 
Relatienummer 
E-mailadres 
Voor welke seizoenkaarten wil je een tegemoetkoming? 
Voor welk percentage wil je een tegemoetkoming? 
Wil je je tegemoetkoming ontvangen in de vorm van geld of in de vorm van korting op je seizoenkaart(en) 2021/2022? 
 
In ons gezin hebben we meerdere seizoenkaarten op verschillende namen. Moet ik deze allemaal apart invullen? 
Ja, we dienen van alle relatienummers te weten wie een tegemoetkoming wil. 
 
Ik ben 13 september 2020 naar FC Groningen – PSV geweest. Wordt dit gekort op mijn tegemoetkoming? 
Ja, omdat je naar deze wedstrijd bent geweest zal er 1/17e deel van het totale bedrag van je seizoenkaart niet worden vergoed.  
 
Ik heb een vijfjaarkaart en ik heb deze al voor de komende vijf seizoenen betaald. Hoe kan ik korting vragen op de aanschaf van een volgende seizoenkaart? 
Omdat je al vooruit hebt betaald, kun je enkel tegemoetkoming vragen in de vorm van geld. Deze tegemoetkoming wordt berekend op basis van 1/5e deel van de aanschafwaarde van jouw vijfjaarkaart. 
 
Ik heb een seizoenkaart ontvangen van de Stichting laat ons weer eens samen juichen. Heb ik recht op een tegemoetkoming? 
Nee, deze seizoenkaart heb je aangeboden gekregen van de Stichting en hiervoor heb je dus geen recht op een tegemoetkoming.

Ik heb mijn seizoenkaart van de Stichting laat ons weer eens samen juichen niet kunnen gebruiken dit jaar. Is hij volgend seizoen weer geldig?
De verstrekte seizoenkaarten namens de Stichting 'Laat ons weer eens samen juichen' zijn ook geldig voor het seizoen 2021/2022.
 
Staat jouw vraag er niet bij? Aarzel dan niet ons te mailen naar  of te bellen naar 050-587 8787 (optie 1). Het kan misschien druk zijn, waardoor we je niet direct te woord kunnen staan, maar we doen ons uiterste best om zo snel mogelijk jouw vraag te beantwoorden. 

Scenario’s ‘Ik wil een tegemoetkoming’: 
Wanneer je kiest voor een tegemoetkoming in de vorm van geld of in de vorm van korting op je seizoenkaart(en) 2021/2022 zijn er meerdere mogelijkheden. Hieronder zijn een aantal scenario’s uitgewerkt wat dit kan betekenen voor jouw situatie. 
 
Scenario 1: 
Ik heb een seizoenkaart voor volwassenen in vak T van €219,-. Ik ben op 13 september 2020 naar de wedstrijd FC Groningen – PSV geweest en ik vraag aan FC Groningen om een tegemoetkoming van 25% in de vorm van geld van het totale bedrag van mijn seizoenkaart. Het seizoen wordt niet meer uitgespeeld met publiek. Waar heb ik recht op? 
 
Antwoord: 
Doordat je naar FC Groningen – PSV hebt kunnen gaan, zal er 1/17e deel niet worden vergoed. Er wordt dus 1/17e deel (219 : 17 = 12,88) afgehaald van je seizoenkaart (219 – 12,88 = 206,12). Daarnaast vraag je om 25% tegemoetkoming van het totale bedrag (206,12 x 0,25 = 51,53). Dat betekent dat je €51,53 als tegemoetkoming ontvangt. 
 
Scenario 2: 
Ik heb een seizoenkaart met ouderenkorting in vak M van €318,-. Ik heb het hele seizoen 2020/2021 nog niet naar een thuiswedstrijd kunnen gaan in het stadion. Ik vraag aan FC Groningen een tegemoetkoming van 50%, maar ik wil deze in zetten in de vorm van korting op mijn seizoenkaart voor 2021/2022. Het seizoen wordt niet meer uitgespeeld met publiek. Waar heb ik recht op? 
 
Antwoord: 
Omdat je aangeeft voor 50% een tegemoetkoming wilt, bieden wij je een extra korting aan op je seizoenkaart, namelijk 55% (318 x 0,55 = 174,90). Dit betekent dat jij €174,90 korting krijgt op je seizoenkaart voor seizoen 2021/2022. 
 
Scenario 3: 
Ik heb een vijfjaarkaart voor volwassenen in vak I voor €1.160,-. Ik ben op 13 september 2020 naar FC Groningen – PSV geweest en ik vraag aan FC Groningen een tegemoetkoming van 15% in de vorm van geld. Het seizoen wordt niet meer uitgespeeld met publiek. Waar heb ik recht op? 
 
Antwoord: 
Omdat je naar FC Groningen – PSV bent geweest zal er 1/17e deel niet worden vergoed. Omdat het een vijfjaarkaart betreft, wordt eerst het totaalbedrag gedeeld door vijf. Dit komt uit op €232,- (één seizoen). Van dit bedrag wordt 1/17e deel afgehaald (232 : 17 = 13,65). €13,65 haal je af van het totale bedrag (232 – 13,65 = 218,35). Je vraagt om een tegemoetkoming van 15% (218,35 x 0,15 = 32,75). Dat betekent dat je €32,75 als tegemoetkoming ontvangt.