string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Wouters: ‘Niet verdiend, wel blij met de punten’.

Zondag 23 februari 2014 om 16:59

Beide trainers keken zondag rond de klok van drie uur met hetzelfde gevoel terug op de wedstrijd. Erwin van de Looi vond dat zijn club ‘had moeten winnen’ en Utrecht-trainer Jan Wouters vond de zege van zijn team ‘onverdiend’ maar was daarom niet minder ‘blij met de drie punten’.

Van de Looi: “We wisten wat we hier in Utrecht konden verwacht. We troffen een ploeg met niet veel zelfvertrouwen en daarop waren we goed ingesteld. Na de eerste twintig minuten hadden we de eerste helft volledig onder controle, maar we vergaten het uit te drukken in doelpunten. Met als dieptepunt het ‘vergeten’ uit te spelen van een ‘drie tegen één’-kans. We hadden met 2-0 moeten voor staan bij rust.”
“In de tweede helft kwam Utrecht prima uit de kleedkamer en werd een penalty door hen gelukkig gemist. Daarna ging de wedstrijd op en neer, lieten wij een paar kansen liggen maar schoten zij ook nog een vrije trap op de paal. Ik had het gevoel dat we hadden moeten winnen. Vijf minuten voor tijd vond ik dat we met een gelijkspel zelfs al twee punten zouden verlizen, maar uiteindelijk werd het zelfs nul punten door het rake afstandsschot. Het was een teleurstellende middag. Bij winst hadden we naar boven kunnen kijken, maar dat hebben we niet gedaan.”
Jan Wouters: “In de eerste helft kon je duidelijk zien dat er druk op lag bij ons. We hadden de drie punten nodig om onderin weg te komen. Het was onzeker, angstig en zonder overtuiging. Na rust zijn we meer opportunistisch gaan spelen, sneller de spits gaan zoeken en vechtvoetbal gaan spelen. We kregen wel een tikje toen we de strafschop misten, maar daarna hebben we de rug gerecht en zijn we op zoek gegaan naar een treffer.”
“Het werd een open wedstrijd, die we ook hadden kunnen verliezen. Deze keer hadden we het geluk dat Johan Martensson hem binnenschoot van buiten de zestien. Dat gaf een geweldige ontlading. In deze fase maakt het even niet uit hoe je de punten pakt, als het maar lukt. De winst was niet verdiend, maar ik ben wel blij met de drie punten.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’