string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Letschert: ‘Alle goeie dingen in vieren…’.

Woensdag 10 april 2013 om 15:02

Timo Letschert kent een spectaculaire ontwikkeling in Euroborg. Hij is pas aan zijn eerste seizoen bij FC Groningen bezig, maar heeft in een half jaar tijd al diverse sprongen gemaakt. “Dit contract is een mooi moment voor mij, maar met name ook voor mijn familie.”

Letschert moet zich in Euroborg in een achtbaan wanen. “Met behulp van de trainersstaf en mijn medespelers heb ik in slechts een half jaar tijd een aantal goede dingen weten te bereiken. Ik heb twee keer bij de selectie van het eerste elftal gezeten, ben gedebuteerd in het Nederlands Beloftenteam en dat alles vanuit een nieuwe positie in het team.”
Nieuwe positie
Letschert was tot aan dit seizoen eigenlijk zijn hele voetballeven middenvelder, maar onder de vleugels van zijn trainer Dick Lukkien is hij bij Jong FC Groningen centrale verdediger geworden. “Die nieuwe positie draagt zeker bij aan de ontwikkeling die ik nu doormaak. Ik zie mogelijkheden als centrale verdediger. FC Groningen is voor mij de perfecte club om me verder te ontwikkelen. Ik had direct de intentie hier een contract te tekenen toen me dat werd voorgelegd. Die gesprekken zijn dan ook heel vlot en soepel verlopen. Ik sta pas aan het begin van hopelijk iets moois. Met dank mijn familie, die me altijd en overal gesteund hebben en mij ook in mindere tijden overal naar toe brachten.”
Rust
FC Groningen is al de vierde profclub waar de nog jonge Letschert zich probeert te manifesteren. Hij begon zijn voetbalcarrière bij Haarlem, ging daarna na Ajax en belandde tot vorig jaar bij sc Heerenveen. Vanaf dit seizoen is hij neergestreken in Groningen en nu lijkt er eindelijk rust te zijn. Met een grote glimlach: “Alle goeie dingen komen in mijn geval blijkbaar in vieren…”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’