Duarte dirigeert FC naar driepunter in Euroborg.

Vrijdag 01 december 2023 om 21:59

FC Groningen heeft vrijdagavond in Euroborg gewonnen van VVV-Venlo. De Trots van het Noorden stond bij rust nog met 0-1 achter door een doelpunt van Michail Kosidis. Na rust draaide de FC de wedstrijd aan de hand van invaller Laros Duarte om. Twintig minuten voor tijd krulde Duarte de gelijkmaker binnen. Jorg Schreuders schoot twee minuten later raak, 2-1.

FC Groningen kreeg de eerste mogelijkheden via schoten van onder andere Johan Hove naast het doel, maar het waren de gasten uit Venlo die na zo`n 9 minuten spelen scoorden. Simon Janssen zag zijn schot via een Groninger tegen de paal komen, waarna spits Michail Kosidis de rebound via het hoofd verzilverde, 0-1.

Radinio Balker schoot na ruim een kwartier spelen via een medespeler rakelings naast het doel. Geen derde treffer in drie wedstrijden voor de verdediger. Spits Romano Postema zette oud-ploeggenoot Jan de Boer na ruim een half uur aan het werk. De aanvaller stoomde op door het midden, schoot richting kruising, maar De Boer redde knap. Even later dook de keeper met gevaar voor eigen lijf en ledematen voor Marvin Peersman die daardoor niet kon scoren.

Peersman kreeg in de blessuretijd van de eerste helft de beste mogelijkheid voor de FC tot dan toe. Een vrije trap van Wouter Prins werd voor het doel gekopt, waarna Peersman de bal voor het inschieten had. De Belg werd echter dusdanig gehinderd dat een verdediger van VVV-Venlo nog tussen de bal en het doel kon komen. Luciano Valente krulde vlak voor rust een bal van afstand langs de verkeerde kant van de paal.

Laros Duarte kwam aan de start van de tweede helft voor Joey Pelupessy en de 18.504 supporters in Euroborg zagen Postema na 16 seconden een grote mogelijkheid naast schieten. Het was het beginsignaal van een helft met veel druk van de FC. Met een klein uur spelen op de klok kreeg de FC twee gigantische kansen op de gelijkmaker.

Eerst was het Hove die naast schoot en een minuut later speelde Duarte zich met een fraaie straatvoetbalactie in het strafschopgebied vrij. Zijn lage voorzet werd echter naast gewerkt. Weer een minuut later was het Jorg Schreuders met een rush over meer dan 60 meter. Zijn pass op Valente is goed, maar De Boer redt het schot. Invaller Duarte dicteerde vanaf het moment dat hij inviel het spel en gaf de Trots van het Noorden nieuwe energie.

FC Groningen kreeg loon na werken. Postema werd twintig minuten voor tijd vlak buiten het strafschopgebied op de hakken gelopen. De vrije trap werd schitterend binnen gekruld door invaller Duarte, 1-1. Nog geen drie minuten later draaide de FC de wedstrijd naar zich toe. Schreuders krulde de bal van afstand achter De Boer, 2-1.

Een spannende slotfase volgde. Via een rush van VVV-invaller Thijme Verheijen kwamen de Limburgers het strafschopgebied in en zijn voorzet werd uit de doelmond gehaald door Isak Määttä. Aan de andere kant mocht Duarte nog een keer op het doel vuren. De Trots van het Noorden speelde de wedstrijd in de laatste minuten professioneel uit en schreef voor de derde keer op rij drie punten bij.

Volgende week staat weer een thuiswedstrijd op het programma. Telstar komt vrijdag 8 december op bezoek in Euroborg, aftrap 20.00 uur. Tickets voor dat duel zijn eenvoudig te verkrijgen via: https://tickets.fcgroningen.nl/