string(9) "claudebot"

Tibbling: ‘Een fantastische ervaring’.

Zaterdag 31 januari 2015 om 23:23

Simon Tibbling was na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Go Ahead Eagles de gevierde man aan de kant van FC Groningen. De Zweedse middenvelder werd zowel gedurende als na afloop van het treffen hartstochtelijk toegezongen door de fans in Euroborg.

De supporters van de Trots van het Noorden konden het goede spel van Tibbling waarderen. Met negentig verstuurde passes en een nauwkeurigheid van 92 procent was de middenvelder veelvuldig aan de bal. “Geen slechte cijfers,” lacht Tibbling. “Ik ben veel aan de bal geweest en de jongens op het middenveld waren constant in beweging, dus werd het me op die manier gemakkelijker gemaakt om de passes te versturen. Het is een eer om met deze jongens te spelen. Het team heeft met sowieso erg geholpen sinds ik hier ben. Het voelt alsof ik hier al heel lang speel.”
Wennen
Dat Tibbling zich direct in de basis heeft gespeeld en dwingend kan zijn, heeft hem enigszins verrast. “Ik had gedacht dat ik het eerste half jaar niet zoveel zou spelen en vooral hard moest werken om te wennen, maar het gaat geweldig. Ik hoop dit natuurlijk zolang mogelijk vast te houden en zal mijn uiterste best blijven doen. Donderdag staat alweer een nieuwe wedstrijd op het programma. Ik heb net een maand rust gehad dus het voelt voor mij als het begin van een nieuwe seizoen.”
Droom
Tibbling werd door de fanatieke aanhang van FC Groningen beloond voor zijn spel door het minutenlang scanderen van zijn naam. “Dit was het mooiste moment uit mijn carrière. Ik dacht dat het na een minuut wel zou stoppen, maar het bleef maar doorgaan. Zelfs na de wedstrijd bleven ze zingen. Ik werd door Eric Botteghin na afloop naar voren geduwd richting de tribunes en heb veel handen geschud. Het was een fantastische ervaring, echt te gek en ik wil de fans daar voor bedanken. Ik leef op dit moment echt in een droom.”
Trots
De ouders van de jonge Zweed zijn op bezoek in Nederland en waren voor het eerst in Euroborg. “Ze hadden tot nu toe alleen nog maar wedstrijden via televisie gezien. Ik heb ze nog niet gesproken, maar ze zullen wel heel trots zijn. Ik had ze al verteld dat de sfeer in Euroborg echt geweldig was, maar dit hadden ze vast ook niet verwacht. Mijn ouders blijven nog tot dinsdag. De komende dagen zullen we wel naar IKEA gaan om te zorgen dat het appartement waar ik woon er mooi uit komt te zien. Dan blijft het toch een beetje Zweeds in huis.”

Gerelateerd nieuws.

18 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

21 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus