string(9) "claudebot"

De Vos en Idrissi keren terug in Rotterdam.

Vrijdag 15 april 2016 om 14:50

FC Groningen neemt het zaterdagavond om 19.45 uur in de Rotterdamse Kuip op tegen Feyenoord. Trainer Erwin van de Looi kan in de Havenstad niet beschikken over een drietal geblesseerde buitenspelers en gaf tijdens het wekelijkse perspraatje aan twee voormalig Feyenoorders op te nemen in de wedstrijdselectie.

FC Groningen reist zaterdagochtend met een selectie van negentien spelers af naar Rotterdam. Naast de achttien spelers die ’s avonds op het wedstrijdformulier komen te staan, gaat er standaard een extra keeper mee naar uitwedstrijden. Aanvallers Mimoun Mahi, Bryan Linssen en Jarchinio Antonia zullen niet meegaan in de bus. Het drietal is geblesseerd, spits Dino Islamovic is nog niet wedstrijdfit.
Kwetsbaar gebied
“Mahi heeft een verrekking in zijn bovenbeen, Linssen heeft klachten aan zijn enkel en Antonia is afwezig vanwege een liesblessure,” verduidelijkt Van de Looi. “Het zijn nieuwe blessures, maar bij alle drie ongemakken in een kwetsbaar gebied.”
Door het wegvallen van Antonia zal Van de Looi zijn basisopstelling noodgedwongen op één positie moeten aanpassen. “Antonia leek weer helemaal fit, maar heeft nu toch weer last in de liesstreek. Het is jammer dat hij wegvalt. Bryan Linssen kreeg deze week een tik op zijn enkel. Mimoun Mahi viel deze week uit met een bovenbeenblessure. Het is zonde dat ze er niet bij zijn, want buitenspelers met drang naar de goal kunnen we goed gebruiken.” 
Voormalige Feyenoorders
Van de Looi heeft echter alle vertrouwen in de vervangers van de geblesseerde spelers. De oefenmeester neemt twee spelers mee die terugkeren op bekend terrein. “Het biedt kansen aan anderen en we hebben goede vervangers. Voor de basisplek van Antonia zijn verschillende opties. Beide spelers die we dit seizoen van Feyenoord A1 kwamen – Oussama Idrissi en Robbert de Vos – gaan zaterdag mee naar Rotterdam.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’