Zege onder-19; nederlaag onder-17

25 januari 2020 / vandaag

FC Groningen onder-19 won zaterdagmiddag ook de tweede wedstrijd van de kampioenspoule en is nog één van de drie ploegen zonder puntverlies. FC Twente werd met 3-0 aan de kant gezet. De onder-17 ging met 3-1 onderuit in het uitduel bij NEC. In de kwartfinale van de beker lootte onder-17 een thuisduel. Ook voor onder-19 is de 'road to the final' bekend.

De oudste jeugdploegen van FC Twente en FC Groningen kwamen in de eerste helft niet tot scoren. In het tweede bedrijf brak Max Hamelink de ban. Vervolgens maakte Remco Balk de 0-2. In de slotfase bepaalde Giovanni Zwikstra de eindstand op 0-3. Op dat moment had doelman Oscar Hooiveld helaas geblesseerd plaats moeten maken voor Thom van Rotterdam.

Opstelling FC Groningen onder-19
Oscar Hooiveld (80’ Thom van Rotterdam), Ayoub Haddad, Leonel Miguel, Pim Betzema (79’ Yannick Hettinga), Milan van de Koe, Oussama El Azzouzi, Joris Reiziger, Max Hamelink (90’ Guus Beaumont), Tomas Suslov (65’ Luciano Valente), Giovanni Zwikstra, Remco Balk.

Scores: 47’ Max Hamelink 0-1, 64’ Remco Balk 0-2, 91’ Giovanni Zwikstra 0-3.

Onder-17
De onder-17 kwam in de uitwedstrijd bij NEC net als de tegenstander niet tot scoren in de eerste helft. In de tweede helft was de thuisploeg driemaal trefzeker tussen de 62ste en 69ste minuut. In de 73ste minuut bepaalde invaller Maurilio De Lannoy de eindstand op 3-1. De ploeg staat nu met drie punten uit twee duels op de zevende plek in de Eerste Divisie Hoog.

Beker
In de kwartfinales van het bekertoernooi rolde er voor FC Groningen onder-17 een thuiswedstrijd uit de koker. In principe op woensdag 26 februari ontvangt de ploeg Alphense Boys op Sportpark Corpus den Hoorn. Ook is er doorgeloot richting de finale. Hij winst in de kwartfinale volgt een uitduel tegen Vitesse onder-17, Sparta onder-16 of Willem II onder-17 in de halve finales. Als FC Groningen daarin vervolgens de finale zou bereiken, wordt er in Groningen gespeeld tegen sc Heerenveen onder-17, De Graafschap onder-17, ADO Den Haag onder-17 of AZ onder-16.

Ook voor FC Groningen onder-19 staat in de kwartfinale van het bekertoernooi een thuiswedstrijd op de rol. FC Emmen is daarin de tegenstander. De winnaar van die tweestrijd ontmoet in de halve finale de winnaar van AZ-NAC Breda. De overige kwartfinales zijn Almere City FC-Alphense Boys en PSV-Vitesse. De kwartfinales worden op of rond woensdag 26 februari gespeeld, maar kunnen in onderling overleg worden verplaatst.

In het toernooi van de onder-13 was al eerder in de week doorgeloot richting de finale. Bij winst op NEC op zaterdag 1 februari speelt de ploeg van trainer Jeroen Scholma in de kwartfinales een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen onder-13. De winnaar van die tweestrijd speelt in de halve finales thuis tegen Almere City FC onder-13 of Feyenoord onder-13. De andere twee paringen in de kwartfinales zijn: FC Emmen onder-13 tegen ADO Den Haag onder-13 en PSV onder-13 tegen Ajax onder-13-2. Speeldatum in de kwartfinales is in principe zaterdag 22 februari 2020.

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws