Voormalig jeugdscout Luit Zwaneveld overleden

7 februari 2020 / vandaag

Luit Zwaneveld is vandaag, vrijdag 7 februari, op 80-jarige leeftijd overleden. Zwaneveld was tussen 1989 en 2014 in totaal 25 jaar actief binnen FC Groningen als jeugdscout en coördinator jeugdscouting. FC Groningen condoleert familie en vrienden en wenst hen veel sterkte om dit verlies een plek te kunnen geven.

De huidige hoofd opleiding Peter Jeltema vertelt over Zwaneveld, met wie hij binnen de opleiding ruim tien jaar nauw samenwerkte: “Luit leerde ik kennen toen ik in 1998 als trainer binnenkwam bij de opleiding en hij onderdeel was van een klein kernteam, waarvan ook Martin Koeman onderdeel was. Luit bekleedde daarin samen met Martin Koeman de functie van het herkennen en scouten van jeugdspelers.”

“Luit was een markante persoonlijkheid met een groen-wit hart,” aldus Jeltema. “Voor hem was niets teveel gevraagd. Hij had maar één doel voor ogen en dat was de beste spelers uit de regio naar FC Groningen halen. Op zijn geheel eigen wijze slaagde hij daarin samen met het team van scouts. Hij stond aan de basis van vele talentvolle spelers die furore maakten in het betaalde voetbal.”

“Luit was behalve een zeer betrokken medewerker van de club ook een fantastisch mens om mee samen te werken. Met hem heb ik in al die jaren ook een goede persoonlijke band opgebouwd. Afgelopen najaar trof ik hem nog bij de thuiswedstrijd van FC Groningen tegen Feyenoord in het stadion. We wensen zijn familie en vrienden veel sterkte met het verwerken van dit verlies.”

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws