Update jeugdinternationals maart 2020

6 maart 2020 / vandaag

FC Groningen heeft deze maand weer diverse afgevaardigden bij diverse nationale teams. Zo maakte Thijmen Blokzijl van FC Groningen onder-17 donderdag zijn opwachting bij Oranje onder-15 in een oefenduel met België onder-15. Remco Balk neemt komende week deel aan een trainingsstage van Oranje onder-19.

101 Thijmen Blokzijl

Blokzijl maakte begin februari zijn debuut voor Oranje onder-15 tijdens een vierlandentoernooi met Tsjechië, Ierland en gastland Spanje. Tegen Ierland (2-1 winst) speelde hij in Spanje de volledige 80 minuten als rechtsback en tegen Spanje (6-1 zege) maakte hij tien minuten voor het einde als invaller zijn opwachting.

Tempo
Destijds liet Blokzijl weten: “We vlogen op Alicante en reisden per bus verder naar Pinatar. Om de dag speelden we er een wedstrijd. Het was prachtig om in de line-up te staan terwijl het Nederlandse volkslied voor je wordt gespeeld. De meeste jongens in deze selectie zijn fysiek verder en spelen en trainen op een hoger tempo.”

Na een stagedag in Zeist op 18 februari werd door Oranje onder-15 deze week een dubbele interland met België gespeeld. In de eerste daarvan kwam Blokzijl niet in actie. Op donderdag mocht Blokzijl als centrale verdediger zijn derde ‘cap’ bijschrijven. Het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel in Tubeke, het Belgische nationale trainingscentrum.

Balk
Remco Balk is opgeroepen voor een trainingsstage met Oranje onder-19, dat maandag 9 en dinsdag 10 maart in Zeist bijeenkomt voor een tweetal trainingen in de aanloop naar de EK-kwalificatie, later deze maand. Balk is één van de 25 opgeroepen spelers. 

Jorg Schreuders van FC Groningen onder-17 was onlangs, op 24 en 25 februari, ook al in Zeist voor een tweedaagse stage met Oranje onder-16 Future.

Suslov
Tomas Suslov heeft een uitnodiging op zak van de Slowaakse voetbalbond. Suslov neemt met Slowakije onder-19 deel aan het EK-kwalificatietoernooi van eind maart. Daarin speelt hij tegen gastland Kroatië, Portugal en Turkije om een EK-ticket.

JW2019083118991
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws