Tiental FC-spelers in Oranje-voorselecties

12 maart 2020 / vandaag

Een tiental spelers van FC Groningen is opgenomen in de voorselecties van Oranje-teams, van Jong Oranje tot Oranje onder-18. De definitieve selecties worden vrijdag 20 maart gepubliceerd.

Azor Matusiwa, Deyovaisio Zeefuik, Jan Hoekstra en Daishawn Redan zitten bij de voorselectie van Jong Oranje dat twee EK-kwalificatiewedstrijden afwerkt. Op vrijdag 27 maart staat Jong Oranje tegen Wit-Rusland op de agenda in Doetinchem. En dinsdag 31 maart wordt door Jong Oranje in Portugal gespeeld.

Daniël van Kaam en de aan NEC verhuurd Tom van de Looi zijn onderdeel van de voorselectie van Oranje onder-20 dat donderdag 26 maart een oefeninterland speelt tegen de leeftijdsgenoten van Zwitserland. Plaats van handeling is Sportpark Juliana in ’s Gravenzande.

EK-kwalificatie
Remco Balk behoort tot de voorselectie van Oranje onder-19, dat een EK-kwalificatietoernooi afwerkt in eigen land. Op woensdag 25 maart wordt gespeeld tegen Finland bij Achilles 1894 in Assen. Drie dagen later wordt gespeeld tegen Zwitserland op het complex van Harkemase Boys. Op dinsdag 31 maart is Tsjechië in Assen de derde tegenstander.

Update, donderdag 12 maart, 16.00 uur: Inmiddels is duidelijk dat alle EK-kwalificatietoernooien zijn uitgesteld. Dit geldt voor Remco Balk (Oranje onder-19), Tomas Suslov (Slowakije onder-19) en Oskari Sallinen (Finland onder-19).

Corona-virus
Joël van Kaam, Kian Slor en Romano Postema zijn opgenomen in de voorselectie van Oranje onder-18. Dat team speelt vrijdag 27 en maandag 30 maart in Mexico tegen de leeftijdsgenoten.

Met het oog op eventuele maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus, laat de KNVB zich leiden door de deskundigen op dit gebied. Zo volgt de KNVB nauwlettend de berichtgeving van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Voor reisadviezen naar landen waar het Coronavirus is aangetroffen raadpleegt de KNVB de meest recente informatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Hieruit blijkt dat er voor de bestemming Mexico-Stad geen bijzondere veiligheidsrisico’s zijn. Derhalve gaan die wedstrijden vooralsnog gewoon door zoals gepland.

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws