Tiental FC-internationals actief in november

11 november 2019 / vandaag

In de interlandperiode van november zijn er tien spelers van FC Groningen actief voor diverse vertegenwoordigende teams. Ajdin Hrustic, Charlison Benschop en Samir Memisevic gaan aan de bak voor respectievelijk Australië, Curaçao en Bosnië-Herzegovina. Ko Itakura zit deze keer bij Japan onder-22. Drie FC’ers zijn opgeroepen voor Jong Oranje, terwijl twee spelers van onder-19 EK-kwalificatie gaan spelen. Romano Postema is nog altijd actief op het WK onder-17.

Ajdin Hrustic zet met Australië de volgende stap richting het WK van 2022. Op donderdag 14 november spelen de ‘Socceroos’ de uitwedstrijd tegen Jordanië. Charlison Benschop speelt in de Nations League een thuiswedstrijd met Curaçao tegen Costa Rica. Deze wedstrijd wordt op vrijdag 15 november (Nederlandse tijd) gespeeld in Willemstad.

Samir Memisevic meldt zich in Bosnië-Herzegovina voor de thuiswedstrijd tegen Italië van vrijdag 15 november. Op maandag 18 november speelt hij met zijn vaderland de uitwedstrijd tegen Liechtenstein, eveneens in de EK-kwalificatie. Voor Ko Itakura staat een oefeninterland met Japan onder-22 op de rol. Tegenstander op zondag 17 november is Columbia onder-22.

Onder-21
Jong Oranje speelt op donderdag 14 november een uitwedstrijd tegen Jong Gibraltar in de EK-kwalificatie. Bondscoach Erwin van de Looi riep onder anderen FC’ers Jan Hoekstera, Deyovaisio Zeefuik en Kaj Sierhuis op voor deze wedstrijd. Op dinsdag 19 november volgt nog een oefenduel met Engeland in Doetinchem.

Daniël van Kaam is standby voor de Elite League van Oranje onder-20, dat vrijdag 15 november in Oldenzaal tegen Tsjechië speelt. Op dinsdag 19 november is er nog een oefenwedstrijd in en tegen Frankrijk voor de ploeg van bondscoach Bert Konterman. Bij deze selectie is de aan NEC Nijmegen verhuurde Tom van de Looi wel van de partij.

EK-kwalificatie onder-19
Terwijl Romano Postema met Oranje onder-18 nog altijd actief is op het WK U17 in Brazilië, zijn er twee van zijn teamgenoten van FC Groningen onder-19 in de race voor de volgende fase van de EK-kwalificatie. Tomas Suslov speelt met Slowakije onder-19 in Italië tegen achtereenvolgens Cyprus, Malta en het gastland. Oskari Sallinen neemt het met Finland onder-19 in Denemarken op tegen het thuisland, Frankrijk en Faer Öer. Speeldagen zijn in beide kwalificatiepoules woensdag 13, zaterdag 16 en dinsdag 19 november.

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws