Thuiszeges onder-19 en onder-17 op Corpus.

Zaterdag 14 september 2019 om 17:59

FC Groningen onder-19 en onder-17 hebben vanmiddag op Sportpark Corpus den Hoorn gewonnen van respectievelijk Almere City FC en Vitesse. Het vlaggenschip won met 5-0 van de Flevoland en onder-17 won met 1-0 van de Gelderlanders.

Na de uitzege van de onder-19 bij FC Twente zette de ploeg van trainers Peter Hoekstra en Melchior Schoenmakers ook de tweede Eredivisiewedstrijd om in een overwinning. In de eerste helft kwam de ploeg aan de leiding door een treffer van Romano Postema. Mohamed El Kharbachi verdubbelde nog voor de pauze de score: 2-0.

In de tweede helft was het Postema met zijn tweede en derde treffer die de 4-0 op de borden zette. In de slotfase was het Thomas Poll die de eindstand op 5-0 bepaalde. Een groot deel van de tweede helft speelde Almere met een man minder na een dubbele gele kaart. FC Groningen is nu koploper in de Eredivisie met zes punten uit twee wedstrijden.

Thom van Rotterdam, Ayoub Haddad, Milan de Koe, Yannick Hettinga, Thomas Poll, Oskari Sallinen, Tomas Suslov, Oussama El Azzouzi, Remco Balk, Romano Postema, Mohamed El Kharbachi.
Bank: Oscar Hooiveld, Corvin Braun, Joris Reiziger, Guus Beaumont, Max Hamelink, Pim Betzema, Giovanni Zwikstra.

Onder-17 naar zege
De onder-17 van trainer Paul Matthijs had afgelopen week met 1-1 gelijkgespeeld bij FC Twente. Deze zaterdag was Vitesse te gast op Sportpark Corpus den Hoorn. Het doelpunt van Luciano Valente in de twaalfde minuut van de wedstrijd bleek uiteindelijk de winnende te zijn en leverde dus drie punten op. Na twee wedstrijden staat FC Groningen met vier punten op de vierde plek van de ranglijst in de Eredivisie.