Suslov neemt zondag prestigieuze prijs in ontvangst

28 februari 2020 / vandaag

Tomas Suslov neemt aanstaande zondag, 1 maart, in zijn geboorteland Slowakije een prestigieuze prijs in ontvangst. De 17-jarige aanvallende middenvelder van FC Groningen is door de Slowaakse voetbalbond uitgeroepen tot talent van het jaar 2019 in de onder-16/onder-17 categorie.

Komende zondag wordt deze uitverkiezing gevierd op het ‘Grassroots’-evenement dat de nationale voetbalbond jaarlijks houdt om het nationale jeugdvoetbal in het zonnetje te zetten. Suslov maakte in november 2019 deel uit van de selectie van Slowakije onder-19 in de EK-kwalificatiecyclus 2019/2020.

Kampioen
Bij FC Groningen is Suslov bezig aan zijn tweede seizoen. In 2018/2019 behoorde hij tot het kampioensteam van FC Groningen onder-17 en was hij onder meer trefzeker in de kampioenswedstrijd tegen Ajax.

Daarnaast maakte hij als invaller zijn opwachting in de bekerfinale bij FC Groningen onder-19, dat in het Hitachi Capital Mobility Stadion verloor van Ajax onder-19. Na de zomer van 2019 maakte Suslov de overstap naar FC Groningen onder-19. Sinds de winterstop is de aanvallend ingestelde Slowaak structureel bij trainingsgroep van de eerste selectie.

Debuut
Suslov speelt zijn wedstrijden voornamelijk in FC Groningen 2 en maakte afgelopen weekend, op zaterdag 22 februari, als invaller zijn officiële Eredivisiedebuut in het eerste elftal in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo. Vanavond behoort hij tot de eerste selectie, die afreist naar Tilburg. Na het duel tegen Willem II reist hij verder naar zijn vaderland om zondag aanwezig te zijn bij het ‘Grassroots’-evenement in Senec.

huldiging-stadion
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws