Super Saturday op Sportpark Corpus den Hoorn

5 maart 2020 / vandaag

Vier van de vijf jeugdteams spelen zaterdag 7 maart thuiswedstrijden op Sportpark Corpus den Hoorn. Onder-12, onder-17, onder-15 en onder-19 komen achtereenvolgens in actie nabij het TopsportZorgCentrum, de thuisbasis van de Opleiding van FC Groningen. Een vol programma met mooie affiches.

Voor FC Groningen onder-19, de nummer 2 van de ranglijst, staat opnieuw een tegenstander van formaat te wachten: FC Utrecht. “Een uitdagende wedstrijd,” aldus trainer Melchior Schoenmakers. “Weer een mooi tegenstander in deze Eredivisie met fysiek sterke jongens.”

Spirit
Hoewel inmiddels twaalf van de 21 spelers van de originele selectie niet beschikbaar zijn, blijven de resultaten in beker en competitie positief uitvallen. Zo was er afgelopen zaterdag de winst uit bij Feyenoord. “Het is knap van de ploeg om met zoveel personele aanpassingen nog steeds zulke prima resultaten te boeken. Het doet iets heel positiefs met het team, nu blijkt dat we met zoveel afwezigen nog steeds blijven presteren in de wedstrijden. De spirit is hoog!”

Naast een handvol blessures zijn diverse jongens doorgeschoven naar de eerste selectie. Dat geldt deze week ook voor Remco Balk. Schoenmakers: “Hij is deze week aangesloten bij de eerste selectie en Joël van Kaam zit richting zaterdag weer bij onze trainingsgroep. Giovanni Zwikstra is weer helemaal terug na zijn blessure en is inzetbaar. We hebben wel te maken met de schorsing van Pim Betzema, wegens vijf gele kaarten. Nikolas Talo en Björn Meijer van de onder-17 doen het prima in ons team en we zullen kijken of we nog meer jongens nodig hebben. Daarbij moeten we uiteraard ook rekening houden met de onder-17, dat zelf thuis speelt tegen FC Dordrecht.”

Volle bak
Zaterdag 7 maart zijn er dus vier thuisduels op Sportpark Corpus den Hoorn (zie onder) en zondagmiddag speelt het eerste elftal in het Hitachi Capital Mobility Stadion thuis tegen PSV. Aanvang is dan 16.45 uur.

programma-7-maar
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws