Punt voor onder-17 en onder-19 in uitduels.

Zaterdag 28 september 2019 om 17:17

FC Groningen onder-17 en FC Groningen onder-19 hebben zaterdagmiddag allebei een punt gepakt in een uitwedstrijd. Beiden kwamen van een 1-0 achterstand terug tot 1-1 bij respectievelijk AZ en Utrecht. Tomas Suslov (onder-19) en Jan Muller (onder-17) waren de goalgetters.

FC Groningen onder-19 kwam in Wijdewormer op bezoek bij AZ op een 1-0 achterstand en zag hoe de tegenstander bij die score een strafschop over schoot. Nog voor de pauze was het Tomas Suslov die beide ploegen weer in evenwicht bracht: 1-1. In de tweed helft werd niet gescoord. De ploeg van trainers Peter Hoekstra en Melchior Schoenmakers staat nu op 11 punten uit 5 wedstrijden en is nog ongeslagen. De nummer 2 van de ranglijst gaat dinsdag op bezoek bij Vitesse op Papendal. Zaterdag komt NAC Breda op bezoek op Corpus.

De onder-17 speelde in Utrecht een uitwedstrijd en stond na 45 minuten op een 1-0 achterstand. Jan Muller was in de tweede helft de maker van de enige Groningse treffer. Met vier punten uit vier competitiewedstrijden is de ploeg van trainers Paul Matthijs en Gibril Sankoh de nummer 9 van de Eredivisie. Komende zaterdag komt PSV op bezoek op Sportpark Corpus den Hoorn.