Ongeslagen onder-19 op bezoek in Enschede

23 januari 2020 / vandaag

FC Groningen onder-19 heeft na de 4-3 zege op Ajax van afgelopen zaterdag nog steeds geen officiële wedstrijd verloren in het seizoen 2019/2020. Komende zaterdag, 25 januari, wordt een bezoek gebracht aan FC Twente. De onder-17 gaat op bezoek bij NEC. FC Groningen onder-13 en onder-12 spelen thuis tegen respectievelijk Willem II en PSV. Op zondagmiddag 26 januari oefent de onder-15 op Corpus den Hoorn tegen JFV Nordwest.

De herstart van de competitie verliep voor FC Groningen onder-19 prima naar wens. Trainer Peter Hoekstra blikt terug op het eerste duel in de kampioensgroep: “Ajax is altijd een mooie tegenstander met veel internationals in de gelederen. Bij beide ploegen waren er afgelopen weekend wat jongens doorgeschoven naar het tweede elftal en de eerste selectie. Bij ons gold dat natuurlijk voor Thomas Poll, Tomas Suslov en Kian Slor. Dat is uiteindelijk waarvoor we in de opleiding bezig zijn.”

“Het is voor onze jongens uit onder-19 altijd weer kijken hoe ze vervolgens reageren als ze weer terug in hun eigen team zijn. Ze hebben eraan kunnen ruiken en krijgen de kans zich via de reserves en op trainingen van de eerste selectie te laten zien. En in de periode daarna zullen ze constant moeten blijven presteren en het elke dag blijven laten zien, op welk trainingsveld ze ook staan.”

Vechtlust
Wat betreft de wedstrijd van onder-19 tegen Ajax was Hoekstra over het algemeen tevreden. “In de eerste helft hebben we zelf kansen gehad en het voetbal laten zien zoals we dat graag spelen,” vertelt de FC-trainer. “In de tweede helft kregen we het veel lastiger en kwam het meer aan op het verdedigen en op de vechtlust. Behalve één schot op de paal hebben we ‘voetballend’ weinig weggegeven. Met een paar mooie goals en een enorme dosis energie en wilskracht hebben we de drie punten over de streep getrokken en dat is karakteristiek voor onze ploeg.”

Het uitvallen van middenvelder Oskari Sallinen was een smet op de 4-3 zege. “Helaas is hij wel een tijdje uit roulatie door deze blessure. Zonde, vooral voor hemzelf, en daarnaast ook voor het team. Zijn grootste kwaliteit ligt vooral in het vuile werk opknappen op het middenveld, het aangaan de duels en ballen veroveren. We zullen zien in welke samenstelling we aanstaande zaterdag bij FC Twente aantreden en vooral weer onze eigen spelprincipes op de mat moeten leggen!”

Programma opleiding zaterdag 25 januari
11.30 uur: FC Groningen o.13 - Willem II
13.00 uur: FC Groningen o.12 – PSV
14.45 uur: NEC - FC Groningen o.17
15.00 uur: FC Twente - FC Groningen o.19
zondag 26 januari, 11.00 uur: FC Groningen o.15 - JFV Nordwest (oefenduel)

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws