Ongelooflijke comeback levert strijdend Onder-21 drie punten op.

Dinsdag 29 september 2020 om 16:09

FC Groningen onder-21 heeft dinsdagmiddag een knotsgekke competitiewedstrijd op bezoek bij Almere City gewonnen. De ploeg van trainer/coach Sander van Gessel knokte zich terug van een 3-1 achterstand en won de wedstrijd na een ongelooflijke comeback met 4-3. Tomas Suslov scoorde twee keer, Mohamed El Kharbachi en Thijs Dallinga maakten de andere twee Groningse treffers.

FC Groningen kwam in de wedstrijd tegen Almere City, gecoacht door voormalig FC’er Hedwiges Maduro, na een klein kwartier spelen op achterstand. Riley Reemnet schoot hard binnenkant paal binnen, 1-0. Tien minuten voor rust werd de achterstand van de FC vergroot door een doelpunt van Ryan Flamingo. Hij schoot een rebound raak nadat een poging van Jeffrey Puriel nog op de paal was beland, 2-0. Tomas Suslov maakte vlak voor rust een knappe treffer van afstand, 2-1. Dat was ook de ruststand van het duel in Almere.

Na de pauze bracht Lucas Coopmans de marge weer op twee in het nadeel van FC Groningen nadat de aanvaller een steekbal doeltreffend afrondde, 3-1. Aanvaller Mohamed El Kharbachi maakte het een spannende slotfase door ruim een kwartier voor tijd de 3-2 binnen te schieten. FC Groningen bleef strijden en kwam in de 78ste minuut op gelijke hoogte. Invaller Thijs Dallinga scoorde uit een vlot lopende aanval de gelijkmaker, 3-3.

photo6023709027713790851

In de absolute slotfase schoot Suslov nog een keer van afstand en zag de bal prachtig in de goal verdwijnen, 3-4. Björn Meijer haalde in de blessuretijd nog een inzet van de doellijn waardoor FC Groningen onder-21 uiteindelijk door een ongelooflijke comeback en strijdend de drie punten mee de bus in nam.

Opstelling FC Groningen onder-21: Thom van Rotterdam, Joël van Kaam (46’ Ayoub Haddad), Leonel Miguel, (46’ Milan de Koe) Yannick Hettinga, Björn Meijer, Nicklas Strunck, Oussama El Azzouzi, Max Hamelink (70’ Thijs Dallinga) , Tomas Suslov, Kian Slor, Mohamed El Kharbachi.