Onder-23 naar koploper; onder-19 thuis tegen Utrecht

8 september 2017 / vandaag

Voor drie van de zes opleidingsteams staat zaterdag een competitiewedstrijd op het programma. Onder-23 reist af naar Hendrik-Ido-Ambacht. De onder-15 gaat naar Leeuwarden en onder-19 speelt om 12.30 uur op Sportpark Corpus den Hoorn tegen FC Utrecht.

56opleiding20170829EOA2258onder19

Trainer Alfons Arts van Jong FC Groningen pakte in de eerste twee wedstrijden in de Derde Divisie Zaterdag beide keren één punt, beide keren ook na een 2-0 achterstand. Zaterdag is koploper ASWH de volgende tegenstander. "Een zware dobber," aldus Arts. "Vorig jaar was het al een van de betere ploegen in de competitie. Er zijn twee of drie basisspelers vertrokken, maar ze hebben ook weer goed ingekocht."
 
Van zijn eigen selectie waren internationals Tom van de Looi, Lars Kramer en Kolbeinn Finnsson afgelopen weekend afwezig. "Van de Looi en Finnsson hebben beide gespeeld en zijn ‘goed terug’ en Kramer had last van een liesblessure. We gaan kijken of hij zaterdag onderdeel kan uitmaken van de wedstrijdselectie. Het is fijn om de hele groep op het veld te hebben. Onze manier van spelen wordt ook steeds meer ingeslepen.”

ASWH speelde 2-2 bij Spakenburg en won met 5-2 bij Magreb’90. “Vorig jaar speelden we uit 2-2 en verloren we thuis kansloos met 2-0. In deze divisie wordt veel strijd en passie geëist. Ze zullen de eerste minuten zeker gaan stormen en daar moeten we tegen gewapend zijn. Iedere speler mag op dit niveau nog fouten maken, als we er vervolgens maar van leren en een speler laat zien dat hij ermee bezig is. Dat hebben we nodig om als team stappen te kunnen maken. “
 
Programma thuis
FC Groningen onder-19 – FC Utrecht onder-19 (competitie, veld 6, 12.30 uur)
FC Groningen onder 17 - Malaga onder-17 (oefen, 14.00 uur, VV GLIMMEN!)
 
Programma uit
ASWH – FC Groningen onder-23 (competitie, 15.00 uur)
SC Cambuur onder-15 – FC Groningen onder-15 (competitie, 12.45 uur)
FC Emmen onder-13 – FC Groningen onder-13 (AFGELAST)

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws