Onder-19 weer koploper na zege op Papendal

2 oktober 2019 / vandaag

FC Groningen onder-19 heeft de koppositie in de Eredivisie heroverd door een klinkende 4-1 zege bij Vitesse. De ploeg van trainers Peter Hoekstra en Melchior Schoenmakers leidde bij rust al met 2-1. Komende zaterdag, 5 oktober, is NAC Breda de volgende tegenstander. Het duel wordt om 15.00 uur gespeeld op Sportpark Corpus den Hoorn.

Door de enorme verkeersdrukte begon het duel op Papendal iets later dan gepland maar de vertraagde reis leek FC Groningen niets te deren. Via treffers van Romano Postema en Joël van Kaam ging de FC aan de leiding, voordat de Arnhemmers iets terugdeden: 2-1.

In het tweede bedrijf vergrootte Groningen de voorsprong via een tweede treffer van Postema en invaller Giovanni Zwikstra: 1-4. Met 14 punten uit zes wedstrijden is FC Groningen onder-19 nog ongeslagen en wederom koploper in de Eredivisie. PSV heeft twaalf punten uit vier duels en staat tweede. Komende zaterdag komt de nummer 7, NAC Breda (6 uit 4), op bezoek. Aanvang op zaterdag 5 oktober is 15.00 uur. Ook onder-15 (10.15 uur) en onder-17 (12.30 uur) spelen thuisduels tegen respectievelijk ATC’65 en PSV.

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws