Onder-19 speelt zaterdag topper tegen PSV

21 november 2019 / vandaag

FC Groningen onder-19 speelt aanstaande zaterdagmiddag, 23 november, om 15.00 uur de thuiswedstrijd tegen PSV in de Eredivisie. Een wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst na acht wedstrijden. Ook onder-13 en onder-17 spelen om 11.30 uur en 12.30 uur thuis tegen respectievelijk Ajax en PEC Zwolle. FC Groningen onder-12 staat voor een uitwedstrijd tegen De Graafschap en onder-15 de stadsderby bij GVAV-Rapiditas.

Voor onder-19 zit een lange onderbreking vanwege het WK onder-17 er inmiddels op. In de afgelopen vijf weken was het voor de oudste jeugdploeg van FC Groningen vooral trainen en oefenen geblazen. Melchior Schoenmakers kijkt uit naar eindelijk een potje om de punten. “Het heeft wel lang geduurd,” aldus de FC-trainer. “De afgelopen periode hebben we voor de ploeg naast de individuele ontwikkeling wel gezorgd voor competitieprikkels door deze in alle oefenvormen en partijtjes toe te voegen.”

Internationals
Twee spelers van de onder-19-selectie hadden de afgelopen periode interlandverplichtingen: Oskari Sallinen met Finland en Tomas Suslov met Slowakije. “Beide jongens hebben zich geplaatst voor de volgende fase en zijn fit teruggekomen. We kijken deze dagen hoe ze er fysiek voor staan en dan zullen ze vermoedelijk allebei aansluiten bij de wedstrijdselectie.”

Voor Kian Slor was het afgelopen zaterdag een mooi moment omdat hij na een blessure weer zijn eerst 45 minuten in wedstrijdverband kon maken in een oefenduel. Schoenmakers: “Hij is er goed doorheen gekomen en nu is het voor hem zaak om weer minuten op te bouwen om op de juiste intensiteit te kunnen spelen en trainen. Corvin Braun is afgelopen dinsdag in Duitsland geopereerd aan zijn knie en keert vrijdag terug naar huis. Hij volgt daarna eerst een herstel van twee 
weken in zijn thuissituatie en vervolgens zal hij gaan revalideren.”

Tegenstander
Hoewel de komende tegenstander PSV nog zonder puntverlies was bij het ingaan van de afgelopen periode en nog twee inhaalduels tegoed had ten opzichte van FC Groningen, slaagde de ploeg er niet in om koploper te worden. Tegen Almere en Heerenveen gingen de Eindhovenaren onderuit en dus staat het nog ongeslagen FC Groningen met 18 punten uit acht duels aan kop, wegens een beter doelsaldo dan de Brabanders.

“Het duel tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst is een mooi begin van het laatste blok van vijf wedstrijden,” aldus de onder-19-trainer. “Zij hebben wat steekjes laten vallen. Het is prachtig dat er in deze fase wedstrijden zitten met meer weerstand. Wedstrijden op niveau, waarin wij van onze eigen kracht uitgaan. We nodigen iedereen van harte uit er zaterdag vanaf 15.00 uur bij te zijn!”

Programma opleiding zaterdag 23 november
11.30 uur: FC Groningen o.13 – Ajax
12.30 uur: FC Groningen o.17 – PEC Zwolle
12.30 uur: De Graafschap – FC Groningen o.12
12.35 uur: GVAV-Rapiditas – FC Groningen o.15
15.00 uur: FC Groningen o.19 – PSV

1opleiding-twitter23november
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws