Onder-19 naar winst tegen NAC; onder-17 gelijk tegen PSV.

Zaterdag 05 oktober 2019 om 17:36

FC Groningen onder-19 heeft zaterdagmiddag op Corpus den Hoorn met 2-1 gewonnen van NAC Breda. Bij rust was de stand 1-1. De onder-17 speelde na een 0-1 stand halverwege met 3-3 gelijk tegen PSV. De onder-19 blijft ongeslagen koploper in de Eredivisie met 17 punten uit zeven duels. De onder-17 heeft 6 punten uit vijf wedstrijden en staat tiende.

De onder-19 kwam in de thuiswedstrijd al gauw op achterstand en knokte zich terug in de wedstrijd met een doelpunt van topscorer Romano Postema, die zijn zesde treffer binnen prikte. In de tweede helft leverde Postema een assist af op Remco Balk, die de 2-1 maakte. Dat was rond de klok van vijf uur ook de eindstand.

De score van vijf duels in twee weken voor FC Groningen bedraagt daarmee drie zeges, twee gelijke spelen, dertien goals voor en vijf tegen. Na de komende interlandperiode, waarin Oskari Sallinen (Finland onder-19) en Romano Postema (Oranje onder-18) in actie komen, wordt de competitie op zaterdag 19 oktober hervat met een uitwedstrijd tegen NEC onder-19.

Gelijkspel
FC Groningen onder-17 kwam eerder op de zaterdagmiddag in actie tegen PSV, de nummer van de ranglijst. Bij rust stond Groningen achter met 1-0. In de tweede helft kwam de ploeg door twee treffers van Jens Schraven op een 2-1 voorsprong. Luciano Valente verdubbelde de marge: 3-1. Twintig minuten voor tijd kwamen de Eindhovenaren terug tot 3-2 en in de slotfase kopte PSV de gelijkmaker (3-3) tegen de touwen. Het betekende derde gelijkspel in vijf competitiewedstrijden voor de FC, dat de competitie hervat op zaterdag 19 oktober met de uitwedstrijd tegen PSV.