Onder-19 en onder-17 beiden naar kwartfinales

11 januari 2020 / vandaag

FC Groningen onder-19 en FC Groningen onder-17 hebben zaterdagmiddag beiden de kwartfinales van het KNVB-bekertoernooi bereikt. De onder-19 won thuis met 2-0 van De Graafschap. Onder-17 rekende in Amsterdam met dezelfde cijfers af met Ajax.

De ploeg van trainer Paul Matthijs kwam op Sportpark De Toekomst in Amsterdam uitstekend voor de dag in de eerste wedstrijd na de winterstop. In de eerste helft nam FC Groningen onder-17 de leiding door een treffer van Jens Schraven. In het tweede bedrijf maakte Thom van Bergen er 2-0 van. Zo plaatste de ploeg zich voor de kwartfinales van het bekertoernooi, die rond woensdag 26 februari worden afgewerkt.

FC Groningen onder-19 speelde een thuiswedstrijd op Sportpark Corpus den Hoorn in de kwartfinales van het KNVB-bekertoernooi. Na 39 minuten kwam de ploeg van trainers Peter Hoekstra en Melchior Schoenmakers op een voorsprong door een treffer van Giovanni Zwikstra. De 1-0 was ook de ruststand. In de tweede helft bepaalde invaller Joris Reiziger vijf minuten voor tijd de eindstand op 2-0. Zo schaarde ook de oudste jeugdploeg zich bij de beste acht van het bekertoernooi. De kwartfinales bij de onder-19 worden rond woensdag 26 februari afgewerkt.

Opstelling FC Groningen onder-19
Oscar Hooiveld; Ayoub Haddad, Leonel Miguel, Pim Betzema (46’ Yannick Hettinga), Guus Beaumont (63’ Nikolas Talo), Oskari Sallinen, Mohamed El Kharbachi, Oussama El Azzouzi, Joël van Kaam (60’ Max Hamelink), Giovanni Zwikstra (70’ Joris Reiziger), Kian Slor.
Rest bank: Thom van Rotterdam.

Scores: 39’ Giovanni Zwikstra 1-0; 85’ Joris Reiziger 2-0.

Bekertoernooi 2019/2020
Geplaatst voor de kwartfinales beker onder-19:
FC Groningen, Alphense Boys, FC Emmen, Almere City FC, Vitesse, AZ, (Excelsior-NAC op 15/1), (Sparta Rotterdam-PSV op 21/1)

Geplaatst voor de kwartfinales beker onder-17:
FC Groningen, sc Heerenveen, ADO Den Haag, Alphense Boys, Vitesse, De Graafschap, (Sparta Rotterdam o.16-Willem II o.17 op 28/1), (AZ o.16/VVV-Venlo n.n.b.)

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws