Half dozijn aan goals bij onder-21, onder-18 gelijk.

Zaterdag 19 september 2020 om 19:35

De twee bovenste teams uit de Opleiding van FC Groningen kwamen vandaag, zaterdag 19 september, op Sportpark Corpus den Hoorn in actie. Onder-21 boekte een grote overwinning op FC Twente/Heracles Academie: 6-0! Tegelijkertijd nam onder-18 het thuis op tegen AFC Amsterdam. De ploeg van trainer Paul Matthijs bleef op een 1-1 gelijkspel steken.

Het was een mooie middag voor FC Groningen onder-21 en de toeschouwers op Sportpark Corpus den Hoorn. In de warme septemberzon opende Mo El Kharbachi na een kwartier spelen de score voor FC Groningen vanuit een penalty, nadat Remco Balk was gevloerd. Na nog eens een kwartier maakte Oussama El Azzouzi er 2-0 van en vlak voor rust werd het 3-0 door een goal van Yannick Hettinga.

Penalty Remco Balk

Na rust was het al snel weer raak door een doelpunt van Max Hamelink. Kian Slor zorgde voor de 5-0 en in blessuretijd maakte Thijs Dallinga het half dozijn doelpunten voor onder-21 vol, door uit de tweede strafschop van de middag raak te schieten. Een overtuigende 6-0 thuiszege voor het team van coach Sander van Gessel op FC Twente/Heracles Academie.

FC Groningen onder -18
Bij FC Groningen onder-18 verliep de wedstrijd minder soepel. De ploeg van trainer Paul Matthijs kende veel personele problemen en kwam voor rust op achterstand tegen AFC. Na rust kregen de bezoekers kansen om de score aan Amsterdamse kant te verdubbelen, maar de treffer van Thom van Bergen bezorgde onder-18 een punt: 1-1.