Gemengde gevoelens bij Groningse internationals.

Woensdag 28 september 2022 om 08:00

De vier internationals van de eerste selectie zijn allen terug in Groningen of aan hun terugreis naar Groningen begonnen. De interlandperiode kende mooie en mindere momenten voor de FC’ers die de laatste week hun land vertegenwoordigden.

20220821GRONINGENGOAHEAD055 (1)

Tomas Suslov zal met revanchegevoelens terugkeren in Groningen. De Slowaak meldde zich deze periode bij Jong Slowakije dat in een tweestrijd met Oekraïne knokte om een plaats op het EK 2023. Suslov zette in de eerste wedstrijd – thuis – zijn ploeg na 10 minuten spelen op een 1-0 voorsprong. De Groninger schoot een rebound van zijn eigen strafschop binnen. Slowakije won het duel met 3-2 en ging daarmee met een voorspong het tweede duel in.

Die tweede wedstrijd – vanwege de oorlog in Oekraïne – gespeeld op neutraal terrein werd echter met 3-0 verloren. In een korte periode van minder dan twintig minuten na rust kregen de Slowaken de drie tegentreffers te verwerken. Suslov speelde twee keer 90 minuten en werd in de eerste wedstrijd in blessuretijd naar de kant gehaald.

Dankerlui
Damil Dankerlui speelde met Suriname twee wedstrijden in deze interlandperiode. Beide keren stond de back in de basisopstelling. Donderdag werd in Almere met 2-1 gewonnen van Nicaragua door een winnende goal in de blessuretijd. Maandag werd geoefend tegen PEC Zwolle en ging Suriname hard onderuit; 5-0. Wisselende resultaten dus voor Dankerlui en zijn teamgenoten.

Pepi
Ricardo Pepi zat afgelopen vrijdag in Duitsland 90 minuten op de bank tijdens de interland van de Verenigde Staten tegen Japan. Team USA verloor het duel met 2-0. Dinsdagavond stond de spits in de basisopstelling in de wedstrijd tegen Saoedi Arabië. Dat duel werd in het Spaanse Murcia gespeeld. Pepi speelde een uur mee in het duel dat in 0-0 eindigde.

Valente
Luciano Valente debuteerde dinsdagavond voor Italië onder-20. De middenvelder uit de Opleiding van FC Groningen kwam in Varese na een uur spelen in het veld tijdens een oefenduel met de leeftijdsgenoten uit Zwitserland. Italië won met 3-0. Enkele dagen eerder was Portugal onder-20 in Lissabon verslagen in de Elite League. Valente bleef bij dat duel op de bank.

Blokzijl
Thijmen Blokzijl van FC Groningen onder-21 kende een mooie week met Oranje onder-18. De verdediger stond tijdens het vierlandentoernooi in Spanje met tegenstanders Engeland, België en Faeröer Eilanden twee van de drie duels in de basis. Blokzijl en zijn teamgenoten verloren nipt in blessuretijd het eerste duel van de Engelsen; 0-1. De tweede wedstrijd was de Groninger aanvoerder in de wedstrijd tegen de Belgen, 3-1 winst. Het toernooi werd door het team onder leiding van de Groningse bondscoach Mischa Visser afgesloten met een 3-2 overwinning op Faeröer Eilanden onder-19.

Aanstaande zaterdag start de Eredivisie weer. FC Groningen speelt in Euroborg om 18.45 uur tegen AZ. Tickets zijn verkrijgbaar in de vrije verkoop via https://tickets.fcgroningen.nl