Gastgezinnen gezocht in Groningen Stad

18 juni 2020 / vandaag

FC Groningen is op zoek naar gastgezinnen in de stad Groningen. Gastgezinnen behoren tot een zeer gewaardeerde groep mensen die een bijzondere bijdrage levert aan de Opleiding. Gastgezinnen bieden talentvolle spelers, die van buiten de regio worden aangetrokken door FC Groningen, een thuis. Altijd al afgevraagd hoe het is om een topsporter in huis te hebben? Dan is dit de kans! 

Als gastgezin zorg je voor meer dan alleen een slaapplek voor de voetballer. De jeugdspeler van FC Groningen wordt onderdeel van het gezin. Jonge talentvolle voetballers met dromen en ambities wordt een thuis geboden in Groningen. Van de speler wordt verwacht dat hij meedraait in het gezin en zich aanpast aan zijn nieuwe omgeving.
 
Ria de Vries is al jarenlang gastouder en biedt samen met haar echtgenoot Henk een thuis aan twee talentvolle voetballers. Ze kan beamen dat de spelers echt een verrijking van het gezin zijn. “Je krijgt er echt heel veel gezelligheid voor terug en het is fijn om je steentje te kunnen bijdragen,” aldus gastouder Ria de Vries.
 
“Ze hebben een doel om prof te worden, werken daar keihard voor en hebben er veel voor over. Het is heel belangrijk dat ze in een omgeving terechtkomen waarin ze zich goed voelen. Ik vind het fijn dat de jongens het ook niet over ‘jullie huis’ hebben, maar juist over ‘ons thuis’.  We gaan hun ouders niet vervangen, maar kunnen je wel een goed thuis bieden.”
 
Om een impressie te krijgen van het leven speler in een gastgezin kunt u de onderstaande video bekijken die twee jaar geleden werd gemaakt door FC Groningen TV. 

Bent u geïnteresseerd, of mocht u iemand kennen die geïnteresseerd is om een belangrijke rol te vertolken in de verdere ontwikkeling van voetbaltalent bij FC Groningen, horen wij dat graag. Bij vragen of interesse kan u contact opnemen met onze Topsportbegeleider Luca Leithuijser ().

gast-gezinnen
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws