Freriks naar Jong Utrecht; Plomper naar Telstar

30 januari 2019 / vandaag

Aanvaller Tim Freriks vertrekt per direct naar Jong FC Utrecht. Doelman Nick Plomper maakt de overstap naar Telstar. Beide spelers hadden een amateurovereenkomst bij FC Groningen en maakten onderdeel uit van de selectie van Jong FC Groningen. Ze zijn vanaf komend weekend actief in de Keuken Kampioen Divisie.

Freriks maakte medio 2016 de overstap van KFC uit Koog aan de Zaan naar de onder-19 van FC Groningen en speelde eerder voor PSCK en SC Hercules Zaandam. Hij maakte afgelopen seizoen, 2017/2018, in de Derde Divisie Zaterdag als eerstejaars senior zeven goals. Op 6 mei 2018 maakte hij zijn debuut in de Eredivisie, als invaller in de wedstrijd PSV-FC Groningen.

Dit seizoen maakte Freriks in de eerste seizoenshelft vast onderdeel uit van de trainingsgroep van het eerste elftal en kwam hij zeven maal als invaller binnen de lijnen in een officiële wedstrijd. In de Derde Divisie Zaterdag scoorde hij voor de winterstop driemaal. Woensdagmiddag werd Freriks gepresenteerd bij FC Utrecht, waar hij gaat spelen voor Jong FC Utrecht dat uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie.

Plomper
Nick Plomper kwam afgelopen zomer vanuit de opleiding van Ajax naar Jong FC Groningen en was de tweede doelman achter Pelle Boevink. Eerder speelde Plomper in de opleidingen van Kolping Boys, AFC’34 en AZ. Bij Telstar zal Plomper deel uitmaken van de eerste selectie. Afgelopen maandag stond hij al voor het eerst op het trainingsveld in Velsen-Zuid.

46 plomper
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws