FC Groningen treft maatregelen vanwege coronavirus

13 maart 2020 / vandaag

Voor de bestrijding van het coronavirus volgt FC Groningen de richtlijnen en adviezen van de rijksoverheid en het RIVM. Daarnaast treft de Trots van het Noorden enkele praktische maatregelen. Zo zijn de trainingen van de eerste selectie per direct achter gesloten deuren en worden spelers en staf tot en met 31 maart zoveel mogelijk afgezonderd.

Aan spelers en staf is gevraagd alleen deel te nemen aan het trainingsprogramma en zich verder te beperken tot de hoogstnoodzakelijke praktische zaken, zoals bijvoorbeeld boodschappen doen, maar verder de sociale contacten te beperken en openbare ruimtes te mijden.

Kaartjes
Voor supporters die een los toegangsbewijs hebben aangeschaft voor de uitgestelde competitiewedstrijden tegen RKC-uit en/of het thuisduel met AZ (oorspronkelijke datum 22 maart), blijft dit kaartje geldig. Vanaf het moment dat er een nieuwe speeldatum is voor deze Eredivisieduels en publiek hierbij welkom is, kunnen supporters die niet meer naar de wedstrijd(en) kunnen of willen kosteloos annuleren. Tevens wordt vanaf dat moment de kaartverkoop voor de wedstrijden opnieuw opgestart.
 
Oefenwedstrijden
Naast de reguliere trainingen bekijkt de club de mogelijkheden om oefenwedstrijden te organiseren in afwachting van de herstart van de competitie. Oefenduels die in Groningen worden georganiseerd, zullen in het Hitachi Capital Mobility Stadion worden gespeeld achter gesloten deuren, dus zonder publiek en pers. FC Groningen zal in die gevallen via de officiële clubkanalen verslag doen van de oefenwedstrijden.
 
Medewerkers
FC Groningen gaat voor wat betreft de medewerkers, die werkzaam zijn in het stadion, mee in het advies van de overheid door het thuiswerken zoveel mogelijk te stimuleren. De FanCorner – waarbinnen de afdelingen ticketing, supporterszaken en merchandise zijn ondergebracht – zal vanaf maandag (16 maart) een beperkte bezetting kennen. De openingstijden (maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur) blijven ongewijzigd.
 
Opleiding FC Groningen
Alle activiteiten die dit weekend gepland stonden bij de opleiding van FC Groningen zijn afgelast. Binnen de opleiding worden de activiteiten op Sportpark Corpus den Hoorn vanaf komende week (maandag 16 maart) beperkt tot de trainingen van de teams. Geplande externe trainingen worden verhuisd naar Corpus. De oefenwedstrijden van jeugdteams die op het programma stonden, zijn allemaal afgelast. De activiteiten van de Regionale Voetbal School op locatie worden tot en met 31 maart opgeschort. 
 
Ontwikkelingen
De ontwikkelingen omtrent de verspreiding van het coronavirus in Nederland volgen elkaar in hoog tempo op. Indien de situatie daarom vraagt, zal FC Groningen hierop uiteraard anticiperen. Ook bij FC Groningen geldt dat wanneer iemand binnen de club kampt met ziekteverschijnselen, hij of zij in de lijn van de RIVM-adviezen thuis blijft.

westman-stadion-leeg
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws