FC Groningen Opleiding heeft staf voor seizoen 2020/2021 rond

24 juni 2020 / vandaag

De teams van de FC Groningen Opleiding zijn bezig aan hun laatste trainingsweek voor de zomervakantie. De Opleiding heeft de staf voor het nieuwe seizoen 2020/2021 rond. Ook de trainers voor de Regionale Voetbalschool zijn aangesteld.

TZSC recht-ervoor

Van het vijftal; Sander van Gessel (Onder-21), Paul Matthijs (Onder-18), Bote Talsma (Onder-16), Byron Bakker (Onder-14) en Jeroen Scholma (Onder-13) was al bekend dat zij komend seizoen als Trainer/Coach/Manager de eindverantwoordelijkheid dragen voor een team uit de Opleiding. Voor de jongste lichting – FC Groningen Onder-12 – heeft de Opleiding in de persoon van Peter de Boer een Trainer/Coach/Manager gevonden.
 
Skillstrainer
De Opleiding focust op ‘individuele ontwikkeling als teamspeler’ in een topsportomgeving en met deze opvatting is in het afgelopen seizoen al een stap gezet door de aanstelling van  een skillstrainer aan het specialistenteam, in de persoon van Peter Hoekstra. In het seizoen 2019/2020 was dat nog in combinatie met zijn rol bij Onder-19. Dit seizoen zal de voormalig Oranje International fulltime werken als skillstrainer, van RVBS t/m Onder-21 binnen trainingsgroepen en met spelers individueel.   
 
In het team van keepercoaches zijn meerdere mutaties. Robert Smit is al langere tijd aan de Opleiding verbonden als keeperscoach en kreeg er begin deze maand met Marcel Groothof een collega bij. De onlangs aangetrokken Oostenrijker Sascha Marth, assistent-trainer met de specialisatie keepers bij het eerste elftal, wordt verantwoordelijk voor de leerlijn keepers binnen de gehele club. Frank van der Stelt en Guido van Weerden zijn net als afgelopen seizoen als fysiektrainers werkzaam binnen de Opleiding.
 
Leerlijnen
Samen met de trainers en stafleden heeft de Opleiding onder leiding van Hoofd Opleiding Peter Jeltema het voetbalopleidingsplan ontwikkeld en bijgesteld. Het opleidingsprogramma is opgebouwd uit drie leerlijnen; Presteren als Voetballer, Bewegen als Atleet en Leven als Topsporter. Topsportbegeleider Luca Leithuijser is verantwoordelijk voor de Topsport leerlijn. Sportwetenschapper Mees van der Linden ondersteunt het gehele proces vanuit metingen met data en aanbevelingen en werkt op die manier nauw samen met de TCM’ers en fysiektrainers.
 
Kern staf RVBS geformeerd
Voor de Regionale Voetbalschool (RVBS), het voorportaal van de FC Groningen Opleiding, zijn voor het komende seizoen weer vijf hoofdtrainers aangesteld. Tristan Kalsbeek (RVBS plusgroep op Corpus), Jordi Biemolt (Assen), Allard Janssen (Roden) en Johan Ghebrehiwot (Bedum) zijn allemaal bekende gezichten binnen de organisatie bij de jongste jeugd. Ruben Duijff is nieuw en gaat de hoofdtrainersrol in Wildervank vertolken. Op elke locatie worden de hoofdtrainers ondersteund door drie assistent-trainers.

Byron Bakker is nog steeds de technisch coördinator en werkt daarin nauw samen met het hoofd jeugdscouting Arno de Jong. Dit duo wordt het komende seizoen ondersteund door drie stagiaires vanuit de Hanzehogeschool Sportkunde. De activiteiten van de RVBS worden direct na de schoolvakantie hervat.

vriendenloterij
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws