FC Groningen onder-19 en onder-17 naar gelijkspel.

Zaterdag 19 oktober 2019 om 17:30

FC Groningen onder-19 en FC Groningen onder-17 hebben zaterdagmiddag beiden een gelijkspel behaald in de uitwedstrijden bij respectievelijk NEC en ADO Den Haag. FC Groningen onder-19 speelde 2-2 na een 1-1 ruststand. Voor de onder-17 was de 1-1 ruststand later ook de eindstand.

De oudste opleidingsploeg van trainers Peter Hoekstra en Melchior Schoenmakers kwam bij NEC onder-19 tweemaal terug van een achterstand. In de eerste helft maakte Giovanni Zwikstra de 1-1. In de slotfase van de tweede helft stelde Mohamed El Kharbachi vanaf elf meter een punt veilig. Op dat moment stond FC Groningen al een halfuur in ondertal, na een rode kaart voor Pim Betzema. FC Groningen onder-19 is nog altijd ongeslagen en staat nu op de tweede plek van de ranglijst met 18 punten uit acht wedstrijden.

De onder-17 kwam bij ADO Den Haag in de eerste 45 minuten terug van een achterstand door een treffer van Luciano Valente. De ploeg van trainers Paul Matthijs en Gibril Sankoh zag hoe in de 1-1 tussenstand bij rust in de tweede helft geen verandering meer kwam. FC Groningen onder-17 heeft nu zeven punten uit zes wedstrijden en ontvangt komende zaterdag, 26 oktober, koploper Feyenoord onder-17 op Sportpark Corpus den Hoorn. Aanvang is dan 12.30 uur.