FC Groningen onder-17 thuis ruim langs ADO.

Zaterdag 01 februari 2020 om 19:11

FC Groningen onder-17 heeft zaterdagmiddag op Sportpark Corpus den Hoorn een ruime 4-1 zege geboekt op ADO Den Haag onder-17. Bij rust was de stand 2-1. Met zes punten uit drie wedstrijden staat de ploeg nu op de derde plek van de ranglijst in de Eerste Divisie Hoog.

In de thuiswedstrijd op Sportpark Corpus den Hoorn kwam de ploeg op een 1-0 achterstand, maar betekende een treffer van Jens Schraven al gauw de gelijkmaker voor de thuisploeg. Nog voor de pauze maakte Agan Mjaki zijn eerste van de middag: 2-1.

In de tweede helft werd het een kwartier voor het einde van de wedstrijd 3-1 door invaller Maurilio de Lannoy. In de slotfase bepaalde Agan Mjaki met een prachtige volley de eindstand op 4-1 en daarmee is FC Groningen de nieuwe nummer 3 van de ranglijst. Volgende week gaat de ploeg op bezoek bij FC Volendam onder-17.

Opstelling FC Groningen onder-17
Roy Mos, Agan Mjaki, Maxim Mariani, Nikolas Talo, Jay Kuiper, Bjorn Meijer (80’ Wouter Prins), Jorg Schreuders, Jan Muller (87’ Nilay van der Ploeg), Luciano Valente (87’ David van der Werff), Thom van Bergen (57’ Djurre Laansma), Jens Schraven (50’ Maurilio de Lannoy). Rest bank: Jasper Meijster, Fofin Turay.

Scores: 14’ 0-1, 18’ Jens Schraven 1-1, 24’ Agan Mjaki 2-1; 78’ Maurilio de Lannoy 3-1, 89’ Agan Mjaki 4-1.

International
FC Groningen onder-17 kon deze wedstrijd niet beschikken over Thijmen Blokzijl. Die speelde zaterdagmiddag in Spanje op een vierlandentoernooi met Oranje onder-15 tegen de leeftijdsgenoten van Ierland. Het duel werd met 2-1 gewonnen. Blokzijl speelde de volledige wedstrijd als rechtsback bij zijn Oranje-debuut. Maandagmiddag is gastland Spanje de laatste tegenstander.

Update: Debutant
Zaterdagavond maakte Kian Slor voor het eerst zijn opwachting in het eerste elftal. Slor maakte een invalbeurt en schoot ook nog eens tegen de paal in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Romano Postema maakte zijn basisdebuut in de Eredivisie. Ook Joël van Kaam, Tomas Suslov, Thomas Poll en Giovanni Zwikstra zaten bij de 23-koppige selectie.