FC Groningen licht koopoptie Fins jeugdinternational Talo

16 juni 2020 / vandaag

FC Groningen heeft de koopoptie in de overeenkomst van de Finse jeugdinternational Nikolas Talo gelicht. De 17-jarige verdediger wordt definitief overgenomen van de Finse club TPS Turku en heeft nu een overeenkomst met de Trots van het Noorden tot medio 2022. Talo speelde vorig seizoen al in de Opleiding van FC Groningen.

Nikolas Talo is een linksbenige centrale verdediger, die tevens als linksback uit de voeten kan. De Fin kwam in 2018 voor het eerst op de radar bij de Trots van het Noorden en liep vervolgens stage bij FC Groningen om kennis te maken met de club. Die kennismaking beviel dusdanig goed dat de jeugdinternational van Finland afgelopen seizoen deel uitmaakte van FC Groningen onder-17. Met het lichten van de koopoptie in de overeenkomst met de Finse club TPS Turku komt Talo nu definitief naar Groningen.
 
De verdediger ontwikkelde zich snel in zijn eerste maanden in zijn nieuwe omgeving, waardoor hij na de winterstop al diverse wedstrijden meespeelde met FC Groningen onder-19. Talo gaf onlangs een interview in het FC Groningen Journaal waarin hij aangaf op zijn plek te zijn bij de Trots van het Noorden. “Ik heb me kunnen aanpassen aan een nieuw land en de club heeft me goed geholpen,” aldus Talo in het FC Groningen Journaal. Lees via de volgende link het gehele interview met Talo.
 
Nikolas Talo start zijn trainingsprogramma na de vakantie bij FC Groningen onder-21 onder leiding van trainer/coach Sander van Gessel.

vriendenloterij
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws