Drieluik van thuisduels op Corpus den Hoorn

28 november 2019 / vandaag

De drie oudste jeugdteams van FC Groningen komen zaterdag 30 november in actie op Sportpark Corpus den Hoorn. De onder-15, onder-17 en onder-19 spelen achtereenvolgens tegen Quick’20, AZ en FC Utrecht. Een zeven uur durend programma jeugdvoetbal.
 

Voor FC Groningen onder-19 rolt de bal eindelijk weer. Na de 1-0 thuiszege in de topper tegen PSV is FC Utrecht de volgende tegenstander. En dan wacht dinsdagavond 3 december ook alweer de volgende thuiswedstrijd, tegen Ajax. Zaterdagmiddag is FC Utrecht de tegenstander, de huidige nummer 2 van de ranglijst. Beide ploegen hebben nu 21 punten, maar FC Groningen heeft nog één inhaalwedstrijd tegoed. De koppositie staat opnieuw op het spel.

Energie
Trainer Peter Hoekstra zag hoe zijn ploeg als koploper nog altijd fit en gretig oogt met nog vier competitieduels voor de boeg. “Op Corvin Braun na, hebben we iedereen erbij zaterdag tegen FC Utrecht,” aldus Hoekstra. “De ploeg is vol energie. De overwinning op PSV heeft ons vertrouwen gegeven. Nu spelen we binnen drie dagen tegen Utrecht en Ajax. Utrecht heeft een ploeg die in zekere zin wel op ons lijkt. Een ploeg die vooruit wil voetballen, met hoge backs en diverse creatieve spelers in de gelederen. Opnieuw een mooi affiche op Corpus den Hoorn. Wie een leuk potje voetbal wil zien op zaterdagmiddag, doet er verstandig aan om bij ons te komen kijken.”

Onder-17
Voor FC Groningen was het afgelopen weekend een bijzondere wedstrijd, of ‘helft’ beter gezegd. Bij PEC Zwolle viel op slag van rust een speler uit die in het begin van de wedstrijd een tik tegen zijn hoofd had gehad. De spelers is in het ziekenhuis onderzocht en ter observatie opgenomen. Nader onderzoek wees uit dat er geen letsel te vinden was bij de speler. Een enorme opluchting voor alle betrokkenen. Het restant van de wedstrijd wordt dinsdagmiddag 3 december om 16.30 uur uitgespeeld op Sportpark Corpus den Hoorn. PEC Zwolle moet het met één speler minder doen, omdat één van de Zwolle-spelers in de eerste helft een rode kaart kreeg. Voor Groningen wacht zaterdagmiddag om 12.30 uur eerst nog AZ, net als PEC Zwolle een directe concurrent voor een plek bij de eerste acht van de ranglijst.

Programma opleiding zaterdag 30 november
10.15 uur: FC Groningen o.15 – Quick '20
12.30 uur: FC Groningen o.17 – AZ
15.00 uur: FC Groningen o.19 – FC Utrecht

1opleiding-twitter30-11-2019
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws