Doelpuntrijke dag voor opleiding; onder-23 stoomt op naar plek drie.

Zaterdag 16 september 2017 om 18:01

FC Groningen onder-23 heeft zaterdagmiddag de noordelijke derby met ACV met liefst 5-1 gewonnen. Captain Michael Breij had met zijn twee treffers een belangrijk aandeel in de overwinning in de Derde Divisie Zaterdag. Ook onder-17 was met 7-3 aardig op schot tegen FC Emmen.

In de openingsfase van FC Groningen onder-23 tegen ACV was het binnen tien minuten al twee keer raak. In de zesde minuut maakte Michael Breij op aangeven van Tim Riksman de 1-0. Een kopie van de treffer in de vorige thuiswedstrijd op Corpus. Tim Freriks maakte twee minuten later de 2-0. Weer even later stopte Jan Hoekstra een strafschop van Pascal Huser.

Zeven minuten voor de pauze maakte Joël Donald uit een strafschop de 3-0. Zeven minuten na de pauze was het aanvoerder Michael Breij die de 4-0 liet aantekenen. Marco van der Heide benutte in de 55ste minuut een strafschop (4-1) en daarna had Groningen handenvol kansen nodig voor de laatste treffer van de middag. Invaller Robbert de Vos bepaalde twee minuten voor tijd de eindstand: 5-1.

De nog ongeslagen ploeg van trainer Alfons Arts staat met acht punten uit vier wedstrijden op de derde plek van de ranglijst. Komende week wordt een bezoek gebracht aan Jong Almere City, dat momenteel tweede staat. Op 30 september is de volgende thuiswedstrijd op Corpus tegen DVS’33.

Jan Hoekstra, Tim Riksman, Marijn Ploem, Gerald Postma, Kolbeinn Finnsson, David Browne (65.  Kasper Oldenburger), Hampus Finndell (82.  Robbert de Vos), Ludovit Reis, Michael Breij, Joël Donald, Tim Freriks (70. Tim Waterink).
Rest bank: Pelle Boevink, Daniël Bouman.

Opstelling ACV
Bart Woering, Daniël Schans (56. Romano Djababoe), Marcel Seip, Jelle Wagenaar, Thomas Metzemakers, Pascal Huser (70. Jonah van der Werf), Marco van der Heide, Erik Eleveld, Dennis Hoekstra, Ibrahim Sillah (60.  Nick Westebring), Haaye Feenstra, Bart Woering.

Toeschouwers: 450
Scores: 6’ Michael Breij 1-0, 8’ Tim Freriks 2-0, 38’ Joël Donald (strafschop) 3-0; 52’ Michael Breij 4-0, 55’ Marco van der Heide 4-1, 88’ Robbert de Vos 5-1.
Bijzonderheid: 9’ Jan Hoekstra stopt strafschop Pascal Huser

Scheidsrechter: Keijl
Gele kaarten FC Groningen: Hampus Finndell, Gerald Postma, Joël Donald, Tim Waterink