Daniël van Kaam tekent tot medio 2023 bij FC Groningen

6 februari 2020 / vandaag

FC Groningen heeft met Daniël van Kaam overeenstemming bereikt over een nieuw meerjarig contract. De 19-jarige middenvelder tekende bij de Trots van het Noorden een nieuwe 3,5-jarige verbintenis. De bestaande overeenkomst van de in Delfzijl geboren en bij de jeugd van VV Appingedam begonnen Van Kaam zou komende zomer aflopen, maar is nu dus tussentijds met terugwerkende kracht per 1 januari 2020 verlengd tot medio 2023.

Daniël van Kaam maakt sinds afgelopen zomer deel uit van de eerste selectie van hoofdtrainer Danny Buijs. De uit de opleiding van FC Groningen afkomstige creatieve middenvelder maakte zijn debuut in het betaalde voetbal op 6 oktober 2018 als invaller in de uitwedstrijd van FC Groningen tegen ADO Den Haag. Dit seizoen kwam de Groninger in acht officiële duels in actie, waarvan hij de laatste vier competitiewedstrijden in de Eredivisie in de basisopstelling van de ploeg stond.

Contractondertekening (5)

Specifieke kwaliteiten
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is heel tevreden met de contractverlenging van Van Kaam, die in 2011 bij de jeugd van FC Groningen instroomde. “Daniël is een groot talent, die specifieke kwaliteiten heeft. Een creatieve speler, die met zijn spel snelheid aan een wedstrijd kan geven en iets kan creëren. Wij zijn heel blij dat Daniël zijn toekomst aan FC Groningen heeft verbonden. Het is een groot compliment aan de opleiding van de club, die erin is geslaagd een speler uit de eigen provincie op te leiden, te ontwikkelen en af te leveren aan de eerste selectie. Hij is nog jong en staat aan het begin van zijn profcarrière, maar wij denken dat Daniël een speler kan zijn voor wie de supporters graag naar het Hitachi Capital Mobility Stadion komen.”

Contractondertekening (3)
Contractondertekening (4)
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws