Combinatieteam speelt gelijk in Bremen tegen Werder.

Zaterdag 07 augustus 2021 om 15:53

Een combinatieteam van FC Groningen heeft zaterdagmiddag (7 augustus) een oefenwedstrijd gespeeld tegen Werder Bremen U23 (onder-23). De Groningse ploeg, die onder leiding stond van de trainers Sander van Gessel en Alfons Arts, speelde met 1-1 gelijk tegen de Duitse tegenstander. Voor de Trots van het Noorden scoorde Marin Sverko.

Werder Bremen U23 komt komend seizoen uit in de Regionalliga Nord, die vanwege Covid-19 is opgedeeld in twee divisies. FC Groningen startte tegen de ploeg van trainer Konrad Fünfstück met een behoorlijk aantal eerste selectiespelers. Hoofdtrainer Danny Buijs had al aangekondigd dat de spelers die vrijdagavond tegen Venezia FC onvoldoende minuten konden maken in Bremen in actie zouden komen. Op Platz 11, onder de rook van het Weserstadion, maakte Bart van Hintum zijn rentree in wedstrijdverband. Volgens afspraak speelde de routinier zijn eerste 30 minuten van dit nieuwe seizoen.

Eerste helft
De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Cyril Ngonge, die al na 7 minuten spelen vrij voor de keeper van Werder Bremen opdook. De inzet van de Belgische aanvaller werd echter gekeerd door de goalie van de thuisploeg.
Twee minuten later was het aan de andere kant Jan Hoekstra die zich kon onderscheiden. De sluitpost van de FC redde op een kopbal van dichtbij. Een paar minuten later was Hoekstra kansloos toen een bal na een kluts wat gelukkig voor de voeten van Dejan Galjen belandde, die blijkbaar geen buitenspel stond en kon raak schieten: 1-0.

Halverwege de eerste helft kwam FC Groningen op gelijke hoogte. Een goed aangesneden hoekschop van Luciano Valente werd uitstekend ingekopt door Marin Sverko. De verdediger dook letterlijk en figuurlijk op bij de eerste paal en stuurde de bal al vallend naar de verre hoek: 1-1.

Tweede helft
Ook in het tweede bedrijf was de eerste grote kans voor FC Groningen. Een combinatie op het middenveld bracht Daniël van Kaam vrij aan de bal. De aanvoerder zette met een splijtende pass achter de Duitse verdedigingslijn Kian Slor in kansrijke positie. De aanvaller omspeelde de Werder-goalie, maar kwam schuin voor het doel in een lastige hoek uit. Zijn inzet kon hierdoor nog net gekeerd worden door een Bremen-been.

Tien minuten later was er opnieuw een grote kans voor FC Groningen. Wederom was het Slor die met een versnelling langs zijn tegenstander dreigend was. Zijn inzet kon eerst nog worden gekeerd. In de rebound legde Slor klaar voor de zojuist ingevallen Tika de Jonge, die de bal in kansrijke positie niet vol raakte en daardoor naast schoof.

Een kwartier voor tijd kon Hoekstra zich nog een keer onderscheiden. De keeper, die na rust weinig te doen kreeg, reageerde katachtig bij een inzet van dichtbij door Justin Njinmah. Hierdoor bleef het 1-1, wat ook de eindstand werd in Bremen.