Herstart onder-23 thuis tegen nummer 3

11 januari 2019 / vandaag

FC Groningen onder-23 speelt zaterdagmiddag 12 januari tegen DVS’33, volgens FC-trainer Alfons Arts de best voetballende ploeg van de Derde Divisie Zaterdag. De aanvang is 15.00 uur op Sportpark Corpus de Hoorn. De andere ploegen uit de opleiding spelen oefenduels en onder-13 neemt deel aan het Eurocuptoernooi in Delfzijl.

De ploeg van Arts had twee weken vrijaf gehad en begon in de eerste week van januari met een relatief zware herstart. “Dat was ook wel even nodig,” vond de FC-trainer. “Want iedereen moest echt weer even in zijn ritme komen. Alle spelers zijn weer fris en ze zitten vol energie, maar de echte scherpte moest er nog wel weer in komen.”

Oefenduel
Afgelopen dinsdag werd in Nijmegen een oefenwedstrijd tegen Jong NEC gespeeld. “Na de late afzegging van Jong Twente hebben we gelukkig NEC nog bereid kunnen vinden om tegen te oefenen,” aldus Arts. “Ook al moesten we nu wel naar Nijmegen afreizen. Het spelen van een wedstrijd is in deze fase zeer wenselijk.”

Het duel verliep zoals zoveel duels in de eerste seizoenshelft. “We hadden controle over de wedstrijd, maar de eerste keer dat de tegenstander in onze zestien kwam, werd er meteen tegen gescoord. Vervolgens herpakten we ons, maar waren we niet meedogenloos genoeg in de eindfase. Uiteindelijk wonnen we met 2-1, maar we hadden echt vaker moeten scoren.”

Tegenstander
Komende zaterdag is DVS’33 uit Ermelo de tegenstander. “Dit was vorig seizoen de enige ploeg die ons echt een keer de hele wedstrijd heeft overklast, ook al bleef het uiteindelijk 0-0. Ze hebben dit seizoen ook nog geïnvesteerd in de selectie en hebben hun zinnen gezet op promotie naar de Tweede Divisie. Dit seizoen is het ook de best voetballende ploeg van de competitie. En bovendien de meest scorende ploeg in de competitie.”

Spelersgroep
De personele bezetting van Jong FC Groningen is redelijk op orde. Afgelopen dinsdag konden Luuk Wouters, Thijs Dallinga, Tapmahoe Sopacua, Jhurrey Margaritha en Martijn van Maastrigt om uiteenlopende redenen niet meedoen. Bovendien was en is er wat ziekte in de groep. Zaterdag krijgt de onder-23 weer de beschikking over verdediger Kellian van der Kaap, die mee is op trainingskamp met de eerste selectie. Mogelijk zullen ook spelers als Lars Kramer en Amir Absalem hun opwachting maken op Sportpark Corpus den Hoorn. “Voor de jongens van de onder-19-leeftijd is er woensdag 16 januari de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen in de onder-19-competitie.”

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws