Beloften elfmaal op rij ongeslagen na zege op Ajax.

Zaterdag 06 april 2019 om 16:45

FC Groningen onder-23 heeft zaterdagmiddag op Sportpark Corpus den Hoorn in de Derde Divisie Zaterdag met 1-0 gewonnen van Ajax. Aanvoerder Marijn Ploem werd zeven minuten voor tijd de matchwinner bij de thuisploeg, die inmiddels elf wedstrijden op rij ongeslagen is. De ploeg van trainer Alfons Arts blijft vijfde op de ranglijst. De onder-17 en onder-15 gingen onderuit op vreemde bodem. Onder-13 pakte een thuiszege.

In de 28ste speelronde speelde Jong FC Groningen een overtuigende eerste helft en was de treffer van aanvoerder Marijn Ploem een beloning voor het spel in die fase. Na de pauze tapten de gasten uit een ander vaatje en moest de thuisploeg alle zeilen bijzetten om de drie punten in Groningen te houden. Uiteindelijk hield groen-wit voor de achtste keer ‘de nul’ achterin. Door de zege blijft FC Groningen vijfde. Ajax had en heeft 35 punten en een veilige marge tot plek vijftien in de ranglijst.

Pelle Boevink, Tim Riksman, Kellian van der Kaap, Lars Kramer, Luuk Wouters, Marijn Ploem, Daniël van Kaam, Rano Burger (87’ Mees Gootjes), Jhurrey Margaritha (80’ Giovanni Zwikstra), Daniel Bouman, Matthijs Hardijk. Rest bank: Mats Roorda, Stuart Ritchie.

Opstelling Ajax (am.)
Stephan Veneboer, Jake Wollgarten (56’ Jay Winter), Toer Bouman, Marijn Sterk, Roy Deken, Bart Spil, Ruben Adneij, Glenn van Zoolingen, Ricardo Fransberg, Sonny Pronk (67’ Ralph Jurka), Kenneth Misa-Danso (77’ Kevin Owusu Asare).

Toeschouwers: 200
Score: 38’ Marijn Ploem 1-0

Scheidsrechter: Timmer
Gele kaarten: 71’ Burger, 85’ Ploem

Opleiding round-up
De onder-19 komt zondagmiddag (14.30 uur) in actie in een uitwedstrijd tegen De Graafschap en heeft komende woensdag bekerverplichtingen in Venlo, waar VVV in de halve finale de tegenstander is.
De onder-17 verloor vanmiddag met 4-1 bij NEC en is drie speelrondes voor het einde van de competitie door Ajax onder-17 gepasseerd op de ranglijst. NEC is nu derde op twee punten achterstand. Yannick Hettinga opende nog wel de score, maar moest vervolgens toeziend hoe de thuisclub de score omboog in 2-1. Na de pauze werd het nog 4-1.
De onder-15 heeft na een 3-1 nederlaag bij Go Ahead Eagles in Deventer de kansen op promotie niet meer in eigen hand. Bij rust was de stand 2-1 in het voordeel van de thuisclub.
De onder-13 deed op eigen veld in de tweede helft goede zaken met een 4-0 overwinning op Spartaan ’20. Goalgetters waren Iwan Henstra, Björn de Grijs, Domaro Deenen en Jari Kolthof.