ACV Assen tweede locatie FC Groningen Voetbalschool

28 juli 2021

ACV Assen is de tweede gastheer van de FC Groningen Voetbalschool. De Trots van het Noorden start aankomend seizoen met een open voetbalschool toegankelijk voor jongens en meiden van 6 tot 14 jaar. De FC Groningen Voetbalschool wordt georganiseerd op verschillende locaties in de regio. Na VV Zuidhorn is ACV Assen de tweede partnervereniging waarmee FC Groningen gaat samenwerken aangaande de FC Groningen Voetbalschool.

ACV is één van de grootste amateurverenigingen uit Assen en in het verleden veelvuldig gastheer geweest in het kader van activiteiten van FC Groningen Trainen als een Prof. De contacten tussen de Trots van het Noorden en de club uit de hoofdstad van Drenthe zijn altijd warm geweest. MVO Manager Simon Cageling is blij met de samenwerking.

Uitstekende faciliteiten
“FC Groningen leeft ontzettend in Assen en omgeving, dus we zijn heel tevreden dat we met ACV Assen een mooie partner hebben gevonden om onze trainingen van de FC Groningen Voetbalschool te huisvesten. Het sportpark kent uitstekende faciliteiten en we kijken uit naar een mooie samenwerking het komende jaar. Door het gastheerschap kunnen we ACV het podium geven om een kwalitatief programma te organiseren, met daarnaast bijeenkomsten om de regio en de club te inspireren.”  
 
Floris van Es, hoofd jeugdopleiding van ACV Assen kijkt uit naar de samenwerking met FC Groningen. “Het is voor ons als club een mooie kans om extra trainingen van hoog niveau aan te bieden op ons sportpark. Ik ben vaker betrokken geweest bij activiteiten van FC Groningen Trainen als een Prof en heb gezien hoe enthousiast alle deelnemers zijn. Alle activiteiten van FC Groningen hebben iets unieks en het enthousiasme van de deelnemers gunnen we de jeugd van ACV en in de regio van harte. Daarnaast is FC Groningen ongelooflijk populair in deze regio. Assen is in die zin een vruchtbare stad voor de FC.”

Luchtfoto ACV

Focus op ontwikkeling
Door de nieuwe invulling van de FC Groningen Voetbalschool heeft FC Groningen het doel nog meer voetballende kinderen beter te bereiken en te bedienen. De club ontwikkelt een breed platform van waaruit het voetbalprogramma wordt aangeboden. Door meerdere cyclussen van trainingen aan te bieden, krijgt deze werkwijze een structurele vorm en wordt ingezet op voetbalontwikkeling in het gehele achterland. De Trots van het Noorden biedt met deze manier van werken meer kinderen de mogelijkheid kennis te maken met FC Groningen en zet haar specifieke voetbalkennis en de bijbehorende leerlijnen vanuit de Opleiding breder in.
 
Kansen
De FC Groningen Voetbalschool helpt de Eredivisionist daarnaast om een nog beter beeld te krijgen van al het voetbaltalent in de regio. Naast de traditionele manier van scouten bij de honderden amateurverenigingen in Stad en Ommeland, kunnen voetballende jongens en meiden via de activiteiten van de FC Groningen Voetbalschool doorgroeien naar de FC Groningen Opleiding. Op deze manier biedt FC Groningen alle voetballende jeugd nog meer kansen!

Laatste nieuws