Zwikstra vervolgt loopbaan bij N.E.C.

1 juli 2020

Giovanni Zwikstra vervolgt zijn carrière bij N.E.C. De 19-jarige spits, afkomstig uit de Opleiding van FC Groningen, had bij de Trots van het Noorden een overeenkomst op amateurbasis. De aanvaller maakt transfervrij de overstap naar de club uit Nijmegen, uitkomend in de Keuken Kampioen Divisie. 

Zwikstra1

Giovanni Zwikstra speelde afgelopen seizoen in FC Groningen onder-19, waarmee hij tot het afbreken van het seizoen vanwege het coronavirus meestreed om de landstitel in de Eredivisie. De spits baarde opzien door op 25 september 2019 vier keer te scoren in de Derby van het Noorden tegen sc Heerenveen onder-19. Het duel werd met 5-1 gewonnen. Zwikstra zou aankomend seizoen worden ingedeeld bij de oudste lichting uit de Opleiding, FC Groningen onder-21, maar verkiest een overstap naar N.E.C.
 
De aanvaller maakte afgelopen seizoen één keer deel uit van de wedstrijdselectie van het eerste elftal. Trainer Danny Buijs selecteerde de spits op zaterdag 1 februari 2020 voor het uitduel met PEC Zwolle, waar Zwikstra de gehele wedstrijd bankzitter bleef. De FC wenst Zwikstra veel succes in het verdere verloop van zijn voetbalcarrière.

vriendenloterij
Gasterra

Laatste nieuws