Zweden zet eerste stap naar Rio.

Vrijdag 19 juni 2015 om 10:13

Donderdagavond heeft Zweden onder-21 in Olomouc de eerste stap gezet in de richting van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De ploeg won de eerste groepswedstrijd op het EK met 2-1 van Italië.

Middenvelder Simon Tibbling bleef de volledige 90 minuten op de bank. Hij zag hoe zijn teamgenoten een rode kaart en een strafschop tegen kregen in de eerste helft, maar in het tweede bedrijf zich een mooie comeback maakten.
Komende zondag, 21 juni, speelt Zweden tegen Engeland, dat de eerste wedstrijd met 1-0 van Portugal verloor. Dat laatste land is op woensdag 24 juni de derde tegenstander in de groepsfase.
In Tsjechië staan behalve de Europese titel ook vier tickets voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro op het spel.