Zware nederlagen voor D-pupillen.

Zondag 17 april 2011 om 21:05

De drie midweekse wedstrijden leverden teleurstellende resultaten op voor de jeugdteams van FC Groningen/Cambuur. D3 ging in en tegen Urk hard onderuit terwijl D1 voor de beker kansloos was tegen Heerenveen/Emmen. Op dinsdag verloor het vlaggenschip in Alkmaar van AZ.

———————————————————————————-
AZ A1 3-1 FC GRONINGEN/CAMBUUR A1
In de Nike Eredivisie leed het vlaggenschip van de Regionale Voetbalopleiding een verdiende nederlaag bij AZ. Voor rust waren de beste mogelijkheden echter voor de gasten. Al na drie minuten loste Henk Bos een schot dat door de Alkmaarse doelman knap werd gestopt. Even later belandde een inzet van Bos op de paal waarna Sicco Bouwer in de rebound naast mikte. De thuisploeg stelde daar een wapenfeit tegenover. In de twintigste minuut werd de lat geraakt. Ondanks een optisch overwicht van de FC werd er voor rust aldus niet gescoord. In de tweede helft kwamen de Noord-Hollanders sterker voor de dag. Dat leidde in de 48ste minuut tot de openingstreffer. Vijf minuten later voorkwam doelman Renze Fij een tweede doelpunt. Nadat Atilay Batbay een kans had gemist was het na ruim een uur spelen eindelijk raak voor de Groningers. Uit een vrije trap van Yoell van Nieff kon verdediger Nick Bakker zijn eerste treffer van het seizoen binnen schieten. Echt heel lang kon groen-wit niet van die gelijkmaker genieten want nog geen tien minuten daarna kwam de thuisploeg uit een counter opnieuw op voorsprong. In de resterende tijd had Arjan Akkerman gelijk kunnen maken maar hij schoot recht op de goalie. In de slotminuut was opnieuw een counter van AZ dodelijk. Ditmaal veroorzaakte Lucas Bijker een strafschop waarna de thuisploeg het duel definitief besliste. Door deze nederlaag zijn de A-junioren van de FC nog altijd niet zeker van lijfsbehoud in de Nike Eredivisie.
scoreverloop | 1-0 (49.), 1-1 Nick Bakker (62.), 2-1 (71.), 3-1 (90.)
opstelling | Renze Fij, Gustavo van der Veen, Alim Ozturk, Nick Bakker, Lucas Bijker, Atilay Batbay (79.Frits Dantuma), Jesse Renken (76.Paulo Francisco), Yoell van Nieff, Sicco Bouwer (46.Arjan Akkerman), Henk Bos, Mark Diemers (62.Tigran Gazarjan),
H’VEEN/EMMEN D2 5-1 FC GRONINGEN/CAMBUUR D1
FC Groningen/Cambuur D1 kan prolongatie van de beker vergeten. De ploeg won zowel in 2009 als in 2010 de finale maar ditmaal werd de kwartfinale het eindstation voor de mannen van trainer Hugo. Op een slecht bespeelbaar veld in Emmen was Heerenveen/Emmen D2 veel te sterk. Groen-wit begon slap aan de wedstrijd en daar wist de thuisploeg optimaal van te profiteren. Al na zeven minuten was tweemaal gescoord en dus stond de FC voor een zware opgave. In de achttiende minuut liet Lorenzo Valente de aansluitingstreffer aantekenen maar nog voor rust werd een derde tegendoelpunt geincasseerd. Dankzij twee doelpunten in een tijdsbestek van nog geen twee minuten werd de eindstand bepaald op 5-1. Afgelopen zaterdag won Heerenveen/Emmen D2 nog met 2-1 van de D3 van FC Groningen/Cambuur. Door deze nederlaag wordt de jeugdopleiding in het bekertoernooi enkel nog vertegenwoordigd door de tweedejaars C-junioren.
scoreverloop | 1-0 (1.), 2-0 (7.), 2-1 Lorenzo Valente (18.), 3-1 (23.), 4-1 (51.), 5-1 (52.)
opstelling | Sebastiaan Meijwaard (Jan Hoekstra), Emiel Seigers, Jan Hup, Mathijs Elderman, Brandon Hartsuiker, Martijn van Maastrigt (Daniel Teune), Jasper Kingma, Lorenzo Valente, Ids Hannema, Dennis Molema (Delano Goeree), Ruendel Martina.
URK D1 5-0 FC GRONINGEN/CAMBUUR D3
De ploeg van trainer Peter Hoekstra leed een verrassend grote nederlaag in en tegen Urk. Werd tegen diezelfde ploeg aan het begin van dit seizoen nog eenvoudig gewonnen, ditmaal trok de nummer acht van de ranglijst aan het langste eind. Vlak voor rust kwam de thuisploeg op voorsprong en die klap kwam de FC niet meer te boven. In de laatste elf minuten van de wedstrijd werd de score opgevoerd met nog eens vier treffers. Het verlies betekende een record voor de eerstejaars D-pupillen want nooit eerder leed het in een seizoen vijf nederlagen. In 2005/2006 en 2008/2009 konden vier verliespartijen genoteerd worden. Komende zaterdag gaat de ploeg op bezoek bij ACV D1 in Assen.
scoreverloop | 1-0 (27.), 2-0 (49.), 3-0 (50.), 4-0 (52.), 5-0 (58.)
opstelling | Luuk Zwiers, Jochem de Vries, Wouter de Mare, Oege Sietse van Lingen, Armani Mardjoeki, Tommie van de Looi, Daniel Camara Bos, Alex Breise, Marc Vegter, Tristan Cooke, Jhurrey Margaritha.