string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Zwaarbevochten en verdiende zege op FC Twente: 1-0.

Zondag 24 september 2017 om 16:40

FC Groningen heeft zondagmiddag in een met 20.110 toeschouwers goed bezet Noordlease Stadion met 1-0 gewonnen van FC Twente. Oussama Idrissi maakte na de pauze de enige treffer van de wedstrijd. Het was de eerste thuiszege op FC Twente in bijna tien jaar. FC Groningen hield voor het eerst dit seizoen achterin 'de nul' en staat nu met acht punten uit zes duels op plek elf van de ranglijst.

Bij FC Groningen was Ruben Jenssen in de basiself teruggekeerd ten opzichte van de bekerwedstrijd van afgelopen donderdag. Ludovit Reis begon vanaf de bank. Ritsu Doan, afgelopen donderdag nog invaller voor Jesper Drost, mocht het in het thuisduel met FC Twente vanaf de aftrap van de eerste helft starten. Kasper Larsen keerde terug bij de wedstrijdselectie, maar begon op de bank.

In de eerste helft werden de verhoudingen tussen de ploegen flink duidelijk. FC Twente opereerde vanuit een zeer defensieve basishouding en liet FC Groningen komen. De thuisploeg was zeer geduldig en opbouwen ook aardig zorgvuldig en kwam diverse keren dreigend door, maar in de eindfase van de aanvallen ging het telkens mis. De Tukkers probeerden het op de counter maar vonden telkens de Groninger defensie op hun pad.

Op voorhand waren er diverse statistieken uit het verleden om mee af te rekenen. Zo was het al bijna tien jaar geleden dat er een thuiszege op FC Twente werd geboekt. En zo was – sinds 5 april – al tien competitiewedstrijden niet meer gelukt om ‘de nul’ achterin vast te houden. In al die wedstrijden was FC Groningen er zelf wél altijd in geslaagd te scoren.

De tweede helft kende een ideale start voor de thuisploeg. Na zes minuten profiteerde Oussama Idrissi optimaal van de rebound van een inzet van Ritsu Doan. Idrissi kopte via de binnenkant van de linkerpaal binnen en was daarmee ook gelijk de voornaamste kandidaat om te worden uitgeroepen tot Payt Man of the Match.

Want met de 1-0 tussenstand moest FC Twente wat meer komen. Een getergde Oussama Assaidi zorgde als linksbuiten nog wel voor het meeste gevaar, maar Mike te Wierik hield met de hulp van de rest van het team de schade beperkt. Invaller aan Groninger zijde luisterden naar de namen Jesper Drost en Tom van Weert. Beiden losten respectievelijk de leeg gestreden Ritsu Doan en Lars Veldwijk af.

Etiënne Reijnen en Juninho Bacuna hadden nog aardige kansen om de wedstrijd eerder in het slot te gooien, maar slaagden daar niet in. Een spannende slotfase met ook een drietal verse krachten van FC Twente binnen de slotfase werden overleefd door Groningen en ook de vier minuten extra tijd vormden geen probleem. Na zes duels staat Groningen nu elfde met acht punten. Komende zaterdag: PEC Zwolle-uit. Er zijn nog enkele kaarten voor het uitvak te koop.

170924EOA1978
20170924JV0736
20170924JV5458

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’