Zuur gelijkspel o.23 bij Rijnsburgse Boys

1 oktober 2016 / vandaag

FC Groningen onder-23 heeft zaterdagmiddag bij Rijnsburgse Boys met 3-3 gelijkgespeeld, na een 0-2 tussenstand bij rust. In de slotfase verspeelde Groningen een marge van twee treffers en eindigde het duel tussen de nummers 8 en 9 van de Derde Divisie Zaterdag onbeslist.

In de ploeg van trainer Alfons Arts was Robbert de Vos teruggekeerd van een blessure en begon middenvelder Yassine Zakir op de bank. De overige tien spelers vormden een week eerder de basis van de ploeg, die Harkemase Boys versloeg. Op Sportpark Middelmors kende de groen-witte FC een flitsende start. Binnen tien minuten hadden de Groningers via David Browne en Gijs Jasper een 2-0 voorsprong te pakken. Ook raakte de FC nog eens de paal van de thuisclub.

Na 0-2 was ook de ruststand en na ruim een uur spelen leek Michael Breij de wedstrijd in het slot te gooien met de derde Groningse treffer. De 33-jarige invaller Joost Leonard van Rijnsburgse Boys dacht daar evenwel anders over. Na de vooraansluiter in de 78ste minuut vanuit een cornersituatie benutte hij ook de stafschop, die werd gegeven na hands van aanvoerder Roland Baas vlak voor de doellijn: 2-3.

In ondertal ging FC Groningen in de drie minuten extra tijd toch nog de bietenbrug op. Martijn Tjon-A-Njoek voorkwam de eerste uitzege van het seizoen voor FC Groningen onder-23 en tekende voor de 3-3. Even later floot scheidsrechter Gerritsen voor het einde van de wedstrijd. Rijnsburgse Boys en FC Groningen onder-23 hebben nu beide 11 punten uit acht duels en staan ook na vandaag achtste en negende op de ranglijst. Groningen ontvangt komende zaterdag VVOG op Corpus den Hoorn.

Kater
Trainer Alfons Arts zat na afloop met een flinke kater in de bus richting Groningen. "We hebben echt zeventig minuten lang controle over de wedstrijd gehad. Toen gingen zij opportunistisch wisselen en raakten we het helemaal kwijt. Daarbij kunnen we niet één of twee schuldigen aanwijzen. De ploeg heeft collectief niet genoeg absolute wil om te winnen getoond en wij moeten als technische staf ook in de spiegel kijken of we het in de slotfase tactisch goed hebben neergezet. We kregen te horen dat ook de andere twee Beloften-ploegen moeite hadden met het opportunistische spel van Rijnsburgse Boys. Het zal zowel in aanvallend als verdedigend opzicht onze aandacht blijven houden. We hebben in deze wedstrijd onnodig de overwinning laten liggen, helaas."

Opstelling FC Groningen onder-23
Peter van der Vlag, Tim Riksman, Joël Amakodo, Roland Baas (90' rood), Amir Absalem, Gerald Postma, Ajdin Hrustic, Robbert de Vos, Michael Breij (87’ Jim de Leeuw), Gijs Jasper (77’ Yassine Zakir), David Browne (54’ Pier Veldman).
Rest bank: Erwin Heidekamp, Nicolo Pozzebon, Tim Waterink.

Scores: 3' Browne 0-1, 9' Jasper 0-2; 62' Breij 0-3, 78' Leonard 1-3, 90+1' Leonard (strafschop) 2-3, 90+3' Tjon-A-Njoek 3-3.

Scheidsrechter: Gerritsen
Rode kaart: 90’  Roland Baas (hands)

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws