string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Zuinige zege goed voor zevende thuiswinst.

Zondag 21 maart 2010 om 17:14

FC Groningen heeft zondagmiddag in het eigen stadion Euroborg met 1-0 gewonnen van Roda JC. Oluwafemi Ajilore kopte na ruime en minuut de enige treffer binnen. Het gat met het rechterrijtje is nu tien punten met nog zes speelronden te gaan.

Luciano da Silva kampte met een knieblessure, waarmee hij bij NAC Breda uitviel. Brian van Loo nam zijn plek in onder de lat. Andreas Granqvist was geschorst. Zijn plek in het centrum van de verdediging werd ingenomen door Daley Blind. Tom Hiariej startte daardoor als rechtsback. Fredrik Stenman keerde terug als linksachter waardoor Mike Zonneveld verhuisde naar de positie van controlerende middenvelder. Tim Sparv begon daardoor op de bank. Leandro Bacuna keerde na een schorsing van drie duels terug in de basis als tweede spits en nam de positie over van Nicklas Pedersen, die op de bank begon.
Voor de aftrap in Euroborg werd de middenstip op het veld gekalkt. Deze symbolische handeling werd mede mogelijk gemaakt door Intratuin Winschoten, Heineken Brouwerijen Noord Nederland, Fair Play Casino Groningen en SIS. Doordat FC Groningen de toss won, mocht Roda JC de eerste aftrap van de nieuwe middenstip verrichten. Bij Roda JC stond een oude bekende in de basis, Arnold Kruiswijk die door het Belgische Anderlecht is verhuurd aan de Limburgers.
Het hoogtepunt zat voor FC Groningen meteen aan het begin. De eerste van een reeks van vijf hoekschoppen leverde een doelpunt op. Mike Zonneveld gaf de bal met links voor vanaf de rechterkant en vond het hoofd van Oluwafemi Ajilore die zijn eerste officiële doelpunt namens FC Groningen binnenkopte: 1-0.
De volgende hoekschoppen leverden minder gevaar op en Roda JC kreeg aan de overzijde een kans toen Boldizsar Bodor voorlangs het doel van Brian van Loo schoot. Qua hoogtepunten was dat wel ongeveer alles dat de eerste helft te bieden had. Een gele kaart voor diezelfde Bodor hoorde ook nog tot de statistieken.
Na de onderbreking had FC Groningen een opleving. In de zesde minuut schoot Ajilore van buiten de zestien tegen de rechterpaal en kwam Leandro Bacuna in de rebound helemaal vrij voor doelman Tyton van Roda te staan. De aanvaller raakte de bal echter totaal verkeerd en zo ging een grote kans verloren. Tim Matavz schoot in het vervolg nog eens voorlangs en Thomas Enevoldsen claimde nog een strafschop toen hij door Jan-Paul Saeijs werd gevloerd.
Na een gele kaart voor Sebastian Svärd, een dubbele FC-wissel (Van de Laak en Sparv voor Lovre en Zonneveld) begon de slotfase van de wedstrijd waarin het voor Groningen vooral tegenhouden was. Een kans voor Bodor, een schot van Janssen die door Van Loo voorlangs werd gedrukt en een fase waarin de FC flink onder druk werd gezet, leverden echter geen doelpunt op.
In het laatste kwartier wisselde Harm van Veldhoven nog tweemaal (Skoubo en Meulens voor Delorge en Bodor) en maakte Enevoldsen aan de zijde van FC Groningen plaats voor Nicklas Pedersen. In de slotfase verzuimde Groningen de wedstrijd in het slot te gooien en zo bleef het net als twee weken terug tegen VVV-Venlo tot en met de 93ste minuut spannend.
Na het laatste fluitsignaal mocht Groningen evenwel de zevende thuiszege bijschrijven en is de ploeg nu nog vaste op de achtste plek terecht gekomen. Als Go Ahead Eagles komende donderdag door Ajax wordt uitgeschakeld in het bekertoernooi, is de nummer 9 van de Eredivisie ook verzekerd van deelname aan de play-offs. Komende zondag om 14.30 uur gaat FC Groningen op bezoek in de Amsterdam ArenA, waar het de huidige nummer 2 van de ranglijst treft. Op de openingsspeeldag van het seizoen bij Ajax met 2-0 in Euroborg.

Opstelling FC Groningen
Van Loo; Hiariej, Sankoh, Blind, Stenman; Zonneveld (64’ Sparv), Lovre (64’ Van de Laak), Enevoldsen (76’ Pedersen), Ajilore; Matavz, Bacuna.
Rest bank: Nienhuis, Koç, Werkman, Olijve.
Opstelling Roda JC
Tyton; Saeijs, De Fauw, Kruiswijk, Lachambre; Delorge (76’ Skoubo), Vormer, Janssen, Bodor (88’ Meulens); Svärd, Junker.
Rest bank: Castro, Addo, Kah, Sutchuin, Cecerovic.
Toeschouwers: 21.754
Score: 2’ Ajilore (Zonneveld) 1-0
Scheidsrechter: Van Sichem
Grensrechters: Van de Ven en Van der Hilst
Vierde official: Winter
Gele kaarten: 31’ Bodor, 60’ Svärd

Gerelateerd nieuws.

18 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard