‘Zorgen om het voetbal en de bezetting in ons stadion’

12 september 2017 / vandaag

In de 647ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland onder meer terug op het thuisduel met VVV-Venlo, kijkt hij vooruit naar de competitiewedstrijd tegen NAC in Breda en gaat hij in op het bekerduel van volgende week met USV Hercules.

“We hebben afgelopen zondag een zeer teleurstellende middag beleefd. Ons stadion was bijzonder matig bezet, het voetbal van onze zijde was niet best en het 1-1 gelijkspel tegen VVV onder de norm, die we met elkaar hanteren. Kortom: een waardeloze voetbalmiddag. En dat doet pijn. We hadden en hebben met elkaar andere verwachtingen en we zullen ons snel moeten verbeteren om met name het publiek weer aan ons te binden.”
 
Sfeer
“Aan de sfeer in het stadion ligt het niet. De nieuwe supportersgroepering Ultras op de Noordtribune ging voortdurend achter de ploeg staan en ook in de slotfase, toen ons spel almaar minder en minder werd, bleven zij zingen en de rest van het stadion aanmoedigen hetzelfde te doen. De niet onverdiende gelijkmaker van VVV in blessuretijd was dan ook een gigantische sof.”
 
Regulier overleg
“Gisteravond (maandag – red.) hebben we met het bestuur van de Supportersvereniging regulier overleg gehad. Hierin bespraken we uiteraard de wedstrijd tegen VVV-Venlo en het teruglopen van de toeschouwersaantallen in combinatie met het vertoonde spel op de grasmat. Namens de Supportersvereniging uitte voorzitter John Schurer zijn grote zorgen en kraakte hij harde noten. Volgens Schurer vindt er een afrekening plaats met de club door veel supporters. Zij missen al over een langere periode de passie, beleving en strijdwijze die bij FC Groningen hoort.”
 
Achter de club
“Het bestuur van de Supportersvereniging liet ons weten dat zij ondanks alles onvoorwaardelijk achter de club blijven staan, wat er ook gebeurt. Het bestuur gaf aan dat de supporters de club nooit de rug toedraaien, maar ook niet weglopen voor pittige discussies. De Supportersvereniging wilde een duidelijk signaal afgeven omdat de club hun aan het hart gaat, zoals John Schurer het verwoordde. Ons stadion moet weer vol lopen en we willen dat dit nog dit seizoen gaat gebeuren. Deze geluiden nemen wij uiteraard zeer serieus en de directie voelt zich hiervoor ten volle verantwoordelijk.”
 
‘Avondje NAC’
“Zaterdag wacht ons het volgende competitieduel; ‘het Avondje NAC’ in Breda. De aftrap is om 19.45 uur en supporters kunnen al voor 3 euro per autocombikaart naar het Rat Verlegh Stadion. We kunnen als altijd de steun van onze supporters weer heel goed gebruiken.”
 
Bekerduel
“De KNVB heeft de speellocatie van de bekerwedstrijd USV Hercules-FC Groningen verplaatst. Het bekerduel volgende week donderdag staat om 18.30 uur geprogrammeerd als live duel bij FOX Sports. De lichtinstallatie op Sportpark Voordorp in Utrecht voldoet echter niet voor een live tv-registratie en daarom heeft de KNVB gekeken naar een alternatieve speellocatie, waarbij Stadion Galgenwaard uit de bus is gerold.”
 
“Los van waar de wedstrijd wordt gespeeld, zijn wij het aan onze stand verplicht om Hercules te verslaan en door te gaan naar de volgende bekerronde. Wij hebben bij betrokken partijen echter wel aangegeven dat bij verplaatsing van het duel naar Stadion Galgenwaard voor onze supporters een zelfde soepele toegangsregeling moet gelden als op het complex van Hercules het geval zou zijn geweest en dat onze supporters dan dus niet gedwongen in het gastenvak in Utrecht moeten plaatsnemen. Informatie over hoe de kaartverkoop nu wordt ingericht, volgt zo snel mogelijk.”
 
Opleiding
“Op Sportpark Corpus den Hoorn is de opleiding gestart met de zogenaamde biologische leeftijdstrainingen, die iedere maandag op het programma staan. Dit wil zeggen dat jongens van verschillende leeftijden maar met dezelfde postuur tegen elkaar spelen ten behoeve van hun ontwikkeling.”
 
“Donderdag is de jaarlijkse medewerkersavond van de opleiding in het Fluks Hoes. Zaterdag zal ondergetekende de talenten van FC Groningen onder-12 ontmoeten bij hun competitiewedstrijd tegen Vitesse onder-12 voor hun eerste Twin Game, een speelvariant van 8-tegen-8 binnen het jeugdvoetbal. De aftrap op Corpus den Hoorn is om 10.30 uur.”
 
“Tot volgende week!”

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws