string(9) "claudebot"

‘Zorgen, maar nog niets verloren’.

Dinsdag 22 januari 2013 om 13:05

In de 413de nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de herstart van de competitie tegen FC Utrecht, benoemt hij de activiteiten van deze week en kondigt hij een brief aan over de haalbaarheid van een mogelijke verhuizing van Groningen Fanatics.

“De herstart van de competitie is voor ons op een fikse teleurstelling uitgelopen. Na een goed trainingskamp in Spanje en een goede voorbereiding op het duel met FC Utrecht kwam de 2-0 nederlaag afgelopen zondag in eigen huis even onverwacht als hard aan. Wij hebben dan ook vanuit diverse kanten reacties ontvangen van bezorgde supporters. Wij begrijpen die gevoelens en delen de teleurstelling. Maar er is nog niets verloren. Er zijn nog vijftien competitieronden te spelen en de onderlinge verschillen zijn – op de top-5 na – in alle opzichten heel klein.”
Pittige uitduels
“Hoewel de komende weken met N.E.C. in Nijmegen en AZ in Alkmaar twee pittige uitduels op het programma staan, is het ook zo dat we ons tot nu in deze competitie in uitwedstrijden over het algemeen goed hebben weten te manifesteren en ook resultaten hebben geboekt. Het is dan ook jammer en teleurstellend dat we tot nu toe juist voor eigen publiek niet tot het gewenste voetbal kunnen komen. Aan inzet en goede wil ontbreekt het niet en we blijven dan ook werken om de ommekeer in de eigen Euroborg tot stand te brengen. Er is nog altijd veel te winnen in het restant van dit seizoen.”
Spandoeken
“In ons streven bij thuiswedstrijden nog meer sfeer aan te brengen in Euroborg hebben we afgelopen zondag een proef gehouden met een constructie om spandoeken op te hangen in Euroborg voor Vak G op de Tonny van Leeuwen Tribune. Vanuit de Klankbordgroep bestond al langer de wens om door middel van spandoeken het stadion bij wedstrijden nog meer aan te kleden en daarmee ook nog meer sfeer te creëren. Door de constructie van ons stadion was dit tot nu toe nog niet mogelijk. We zijn deze proef nog aan het evalueren.”
Verhuizing
“In het verlengde van ideeën voor sfeerverbeteringen in ons stadion heeft de supportersgroepering Groningen Fanatics ons het verzoek gedaan de haalbaarheid van een verhuizing naar vak GG, dus op de tweede ring van de Tonny van Leeuwen Tribune, te onderzoeken. Volgens de Groningen Fanatics zijn de voordelen van dit vak ten opzichte van het huidige vak G dat gezang beter te horen is van bovenaf, spandoeken beter zichtbaar zijn en er meer interactie met de rest van de Tonny van Leeuwen Tribune mogelijk is.”
“Omdat sfeer in Euroborg ook voor ons een belangrijk aspect is, willen wij graag meewerken aan deze verhuizing. Echter, dit mag natuurlijk niet ten koste gaan van andere supporters in ons stadion. Daarom hebben de seizoenkaarthouders in de vakken GG en HH vandaag (dinsdag – red.) een brief van ons ontvangen met een toelichting en vragen wij hun mening en de bereidheid mee te werken aan de verhuizing van de Groningen Fanatics, die in dat geval met ingang van komend seizoen z’n beslag zou moeten krijgen. Zodra we de resultaten van de peiling inzichtelijk hebben, zullen we hierop terugkomen.”
Partner
“Brocacef Groothandel, onderdeel van Brocacef Groep, is partner geworden van de Stichting FC Groningen in de Maatschappij. Brocacef Groep is actief op het gebied van gezondheidszorg. De belangrijkste activiteiten zijn de distributie van geneesmiddelen en medische producten en de ontwikkeling en implementatie van zorg- en retailconcepten. De belangrijkste afnemers zijn apothekers, apotheekhoudende huisartsen, zieken- en verpleeghuizen en uiteraard consumenten.”
Lezingen
“Deze week zijn er drie lezingen/bijeenkomsten waarbij ondergetekende een bijdrage zal leveren. Vanavond (dinsdag – red.) zal ik een lezing verzorgen over ondernemerschap tijdens de jaarvergadering van LTO Nederland, afdeling Oldambt. Morgenochtend (woensdag – red.) zal ik in het kader van de nationale voorleesdagen voorlezen in het Toddler’s Huis, kinderopvang in Paterswolde. Morgenavond (woensdag – red.) zal ik in Hotel Faber in Hoogezand spreken op een bijeenkomst van Parkmanagementvereniging SHS voor alle bedrijven uit Slochteren en Hoogezand-Sappemeer over duurzaam ondernemen.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus