string(9) "claudebot"

Zonneveld voor één jaar gehuurd van PSV.

Dinsdag 04 augustus 2009 om 20:44

FC Groningen heeft Mike Zonneveld voor de rest van het seizoen 2009/2010 gehuurd van PSV. De 28-jarige linksbenige middenvelder komt per direct over van de Eindhovense club.

Op 18-jarige leeftijd maakte Zonneveld zijn debuut in het betaalde voetbal bij Go Ahead Eagles in Deventer. Vervolgens speelde hij vier seizoenen bij NEC in Nijmegen en drie seizoenen bij NAC Breda. In 2007 maakte hij de overstap naar PSV, waar hij sinds afgelopen seizoen niet meer in aanmerking kwam voor een basisplaats. Zonneveld kwam tot dusver tot 193 competitieduels en 23 doelpunten in het betaalde voetbal. Zijn contract bij PSV loopt door tot medio 2011.

Directeur Hans Nijland over de komst van Zonneveld. “De onderhandelingen met PSV liepen aanvankelijk zeer stroef en moeizaam. De afgelopen dagen heeft Mike zijn trainer Rutten en de directie van PSV duidelijk gemaakt dat er – ondanks belangstelling van andere clubs – maar één club is waar hij dit seizoen wil spelen en dat is FC Groningen.”

De komst van Zonneveld betekent niet dat de pogingen Tim Sparv aan te trekken nu worden gestaakt. “Het is zeer wenselijk nog een linksbenige middenvelder aan de selectie toe te voegen. Wij hopen dan ook deze 22-jarige Fin per 1 januari 2010 alsnog naar FC Groningen te kunnen halen.”

Kogel door de kerk
Mike Zonneveld is vanavond (dinsdag – red.) voor de tweede keer binnen een week onderweg naar Groningen. “Afgelopen woensdag werd ik door mijn zaakwaarnemer gebeld over de interesse van FC Groningen om mij een seizoen te huren en daarover in gesprek te gaan. Een dag later ben ik naar Groningen gekomen. Daar heb ik gesprekken gehad met onder anderen trainer Ron Jans, technisch manager Henk Veldmate en directeur Hans Nijland. Het klikte meteen goed.”

“Helaas zijn de clubs er op dat moment nog niet uitgekomen. Het weekend is er vervolgens overheen gegaan en vandaag (dinsdag – red.) is de kogel dus door de kerk gegaan. Met FC Groningen hoop ik dit seizoen mee te doen in de strijd in het linkerrijtje. Ik ben gehaald als de opvolger van Evgeniy Levchenko als linkermiddenvelder. Ik hoop natuurlijk plezier te hebben in het spelen van wedstrijden en daar naartoe te leven. Daarnaast wil ik graag wat terugdoen voor de club in ruil voor de kans die mij dit jaar wordt geboden. Morgenochtend sta ik voor het eerst op het trainingsveld!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus