string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Zonneveld terug van rugklachten.

Dinsdag 22 december 2009 om 13:17

Mike Zonneveld is terug van rugklachten die hem afgelopen weekend nog uit de wedstrijdselectie hielden. In vergelijking met Sparta-uit ontbreekt Tom Hiariej bij de selectie en zijn Oluwafemi Ajilore (schorsing) en Serhat Koç (blessure) terug bij de achttien.

Afgelopen zondag kwam nog wat te vroeg voor Mike Zonneveld, die bij Sparta nog de geblesseerde Goran Lovre verving. Zonneveld kreeg de rugklachten waarschijnlijk door de wisselende trainingsondergrond, maar is inmiddels aangesloten bij de groep. Ook Oluwafemi Ajilore is terug bij de ‘achttien’. Hij heeft zijn schorsing van drie duels achter de rug. Tom Hiariej ontbreekt door liesklachten. Serhat Koç is terug van zijn enkelblessure.
De ziekenboeg bestond al uit Petter Andersson, Ondrej Svejdik, Sepp De Roover, Jeffrey Rijsdijk, Morten Nordstrand en Koen van de Laak. Van dit zestal melden de laatste twee zich begin januari samen met Hiariej voor een test om te bepalen of ze fit genoeg zijn voor het trainingskamp in Portugal.
Profileren
Trainer Ron Jans vindt dat zijn ploeg klaar is voor de wedstrijd van woensdagavond in Euroborg. “Dat sommige spelers wat extra tijd hebben gehad in de aanloop naar deze wedstrijd, is alleen maar goed geweest. Dat het seizoen ‘over’ zou zijn bij een slecht resultaat, vind ik te zwaar. Wel is het een uitgelezen mogelijkheid om ons dit seizoen te profileren. De kans op succes ligt in de beker momenteel dichterbij dan in de competitie.”
“De vorige ontmoeting met NEC waren wij duidelijk niet op ons sterkst door diverse blessures. Het is duidelijk dat Gibril Sankoh en Andreas Granqvist voor ons dragende spelers zijn. Beide spelers zijn er nu wel bij. Bovendien moesten we in de competitie ook nog twee keer wisselen door blessures. We beginnen nu weer met een fitte selectie. De laatste drie trainingen op het hoofdveld waren raak. De ploeg heeft lekker getraind en we zijn er helemaal klaar voor!”
Hartverwarmend
Trainer Wiljan Vloet laat in de voorbeschouwing weten: “We zullen net als enkele weken geleden voor de winst spelen. Dat doen we altijd en daar ligt, zoals gezegd, ook onze kracht. Bekerwedstrijden blijven altijd speciaal en FC Groningen zal ook heel graag willen winnen. Uiteindelijk hoop ik op een zelfde hartverwarmende wedstrijd zoals we de afgelopen weken wel meer hebben gespeeld. Voor de neutrale toeschouwer erg mooi om te zien. Met de kanttekening dat ik natuurlijk hoop op een positief resultaat. We zullen er hard voor werken, want daar begin het allemaal mee.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’