Vanaf 14.30 uur LIVE: oefenduel met Arminia Bielefeld

4 september 2020 / vandaag

Arminia Bielefeld is aanstaande zondagmiddag (6 september) om 14.30 uur de laatste tegenstander van FC Groningen in de voorbereiding op het Eredivisie-seizoen. De Duitse club werd afgelopen seizoen kampioen van de 2. Bundesliga en promoveerde daardoor naar het hoogste niveau. Het is voor zowel het team van trainer Danny Buijs als de wedstrijdorganisatie binnen FC Groningen de laatste test voor de start van de competitie. 

In tegenstelling tot eerdere oefenwedstrijden is het naast seizoenkaarthouders van FC Groningen ook voor clubkaarthouders van de FC mogelijk om maximaal één kaart per relatienummer te kopen. Klik hier om een kaart aan te schaffen.
 
Minuut stilte
Voorafgaand aan het duel met Bielefeld zal een minuut stilte in acht worden genomen ter nagedachtenis aan Cecile Zwartenkot. Cecile werkte liefst veertien jaar op de afdeling kaartverkoop bij de club en overleed vorige week op 58-jarige leeftijd. FC Groningen draagt vanwege het overlijden van onze collega rouwbanden tijdens de wedstrijd.
 
Horeca
Het treffen met Arminia is de derde oefenwedstrijd in het Hitachi Capital Mobility Stadion waarbij tijdens alle wedstrijden publiek aanwezig kon zijn. Waar tegen Heracles Almelo de horeca-units in het stadion nog gesloten waren, was er tegen PEC Zwolle al de mogelijkheid om op de omloop drinken te bestellen. Tijdens de wedstrijd tegen Arminia Bielefeld wordt een volgende stap gezet en het assortiment wederom uitgebreid. Naast drinken en snoepgoed of chips kunnen er ook broodjes bratwurst worden besteld. 
 
Speciale app
Ook wordt er in de publieksvakken H tot en met Q op de eerste ring van de Piet Fransen Tribune getest met een speciale app waarmee horeca te bestellen is. FC Groningen lanceert aanstaande zondag samen met Doofer een bezorgservice voor eten en drinken. Bestellen kan via de app van Doofer, te downloaden via de Apple & Play Store. De bestelling wordt online geplaatst en bij de stoel op de tribune bezorgd door een horecamedewerker. Meer info is te vinden op Doofer.app en zondag op de schermen in het stadion.
 
Toegang
Supporters dienen minimaal anderhalve meter onderlinge afstand te bewaren en in en rond het stadion de aanwijzingen van FC Groningen-medewerkers op te volgen. Het stadion is voorzien van duidelijke signing met betrekking tot het houden van anderhalve meter onderlinge afstand. In verband met het waarborgen van de anderhalve meter afstand zal de toegang tot het stadion gefaseerd verlopen.
 
Supporters met een kaart voor een zitplaats op de tweede ring wordt gevraagd tussen 13.00 uur en 13.40 uur het stadion te betreden. Daarna kunnen supporters met een toegangsticket voor de eerste ring fasegewijs naar binnen. Zij worden gevraagd tussen 13.50 uur en 14.20 uur plaats te nemen op de plek aangegeven op hun e-ticket. Alleen dit e-ticket geeft recht tot het bezoeken van de wedstrijd.
 
Alleen het ticket geeft toegang tot de wedstrijd, seizoenkaarten en vijfjaarkaarten zijn voor deze wedstrijd geen geldig toegangsbewijs. Tassen groter dan A4-formaat zijn niet toegestaan. Bij iedere tourniquet is er een mogelijkheid je handen te desinfecteren. 
 
Gezondheidsvragen
Vooraf worden aan supporters die de wedstrijd willen bezoeken gezondheidsvragen gesteld over klachten als neusverkoudheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak, zowel persoonlijk als in de directe omgeving. En of je zelf of in jouw omgeving te maken hebt gehad met het coronavirus. Indien ergens “ja” op geantwoord moet worden, dan kun je om gezondheidsredenen geen toegang tot het stadion hebben. Toiletten zijn geopend en worden extra schoongemaakt, er rijden geen pendelbussen van en naar het Hitachi Capital Mobility Stadion. Alle stadions in het Nederlandse betaalde voetbal zijn vanaf dit seizoen geheel rookvrij.
 
De wedstrijd wordt ook uitgezonden op Podium TV, FOX Sports en het YouTube-kanaal van FC Groningen. 

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws